Aicina māksliniekus iesniegt darbus Jāzepa Pīgožņa balvai Latvijas ainavu glezniecībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 9. līdz 31. janvārim mākslinieki aicināti iesniegt pēdējo trīs gadu laikā tapušos darbus 2017. gada Jāzepa Pīgožņa balvai Latvijas ainavu glezniecībā. Darbu iesniegšana notiek Sv. Pētera baznīcā darba dienās no 10.00 līdz 18.00. Iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, atlasītie darbi piedalīsies balvas izstādē Rīgā un novados.

Lai veicinātu attīstību izstādes organizēšanā un balvas piešķiršanas procesā, šogad veikti uzlabojumi balvas nolikumā, no kuriem galvenie paredz žūrijas sastāva atlasi tikai no mākslas profesionāļiem un to, ka izstādes atklāšanā Rīgā tiek paziņoti līdz pat septiņiem balvas nominantiem.

Galveno balvu 3000 eiro apmērā un zelta medaļu tāpat kā iepriekš finansē Preiļu novada dome, un tās pasniegšana notiek rudenī Preiļos. Šogad izstādes žūrijas priekšsēdētāja ir 2016. gada balvas ieguvēja māksliniece Silva Linarte, viņas uzaicinātā žūrijas locekle ir māksliniece Vita Merca. Preiļu novada domes izvirzītā žūrijas locekle ir mākslas zinātniece Ingrīda Burāne, Rīgas domes Kultūras pārvaldes delegāts ir mākslinieks Juris Ģērmanis un Pīgožņu dzimtas deleģētais žūrijas loceklis ir mākslinieks Kārlis Siliņš. Žūrijā darbosies arī Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā iniciatori mākslinieki Jānis Anmanis un Jānis Strupulis.

Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā šogad notiek jau trešo reizi.

Jau vēstīts, ka iepriekš balvas ieguvuši mākslinieki Roberts Muzis un Silva Linarte. Balva ir iedibināta, lai glezniecībā turpinātu popularizēt un attīstīt Latvijas ainavu un lai vienotu galvaspilsētas un novadu kultūras procesus. Balvas žūrētās izstādes sniedz iespēju māksliniekiem vienkopus izstādīt Latvijas ainavai veltītos darbus un skatītājiem novērtēt ainavas žanra attīstību Latvijas mākslā.

Ar balvas nolikumu iespējams iepazīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti