Dienas ziņas

Gatartas pansionātā atzīmē vīriešu veselības mēnesi

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Rīgas Ukraiņu vidusskolu grezno murālis "Saules meitas"

Rīgas Ukraiņu vidusskolu grezno murālis «Saules meitas»

Divas sievietes novāc ražu. Blakus baltās dūjas kā miera simbols. Bet abas sievietes – Latvija un Ukraina. Tāds ir murālis jeb sienas gleznojums uz Rīgas Ukraiņu vidusskolas fasādes ar nosaukumu "Saules meitas".

Visas sienas garumā pār Rīgas Ukraiņu vidusskolu stiepjas jaunais sienas gleznojums ar nosaukumu "Saules meitas". Gleznojums simbolizē draudzību starp Latviju un Ukrainu un vēlmi pēc miera.

"Asociācijas gaišas, jo tieši uz valsts svētkiem mums bija padarīta darba sajūta. Viss notika raiti. Ideja bija sena Ukraiņu skolas direktorei par šādu sienu gleznojumu, bet konkurss norisinājās oktobrī, un sekoja lēmums, ka gleznojums jāveido jau šoruden. Burtiski divās nedēļās, kad bija ļoti auksts, un, kā redzat, ļoti augstu," pastāstīja māksliniece Ieva Caruka.

Sienas gleznojuma svinīgajā atklāšanā piedalījās arī Ukraiņu vidusskolas skolēni. 

"Šogad iekrīt tā, ka skolai ir vairāk nekā 30 gadu, šodien arī pieminam Ukrainas holodomora gadadienu. Vakar bija desmit gadu atceres diena, kopš Maidans Ukrainā notika. Tā kā mūsu murālis ir ļoti saistīts ar Latvijas un Ukrainas draudzību, kas simbolizē mieru, saticību, pārticību, mums tas ir ļoti svarīgi," norādīja Rīgas Ukraiņu vidusskolas direktora pienākumu izpildītājs Romāns Tillers.

Draudzības nozīmību starp abām valstīm un Latvijas sniegto atbalstu Ukrainai uzsvēra arī Ukrainas vēstniecības Latvijā pilnvarotais pārstāvis Jurijs Zaharčuks.

"Mēs patiešām novērtējam šo draudzību, kas sevi ir pierādījusi, vēl jo īpaši kopš laika, kad Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Latvija mūsu labā ir darījusi ļoti, ļoti daudz. Un mēs esam ārkārtīgi pateicīgi par palīdzību visās jomās. Šis murālis patiesi reprezentē šo brīnišķīgo draudzību," sacīja Zaharčuks.

Apskatīt sienas gleznojumu var ikviens garāmgājējs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti