Uz romāna «Grāmata» prezentāciju Rīgā ieradīsies tā autors Ložiņskis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards” 22.jūlijā pulksten 19 notiks mūsdienu poļu rakstnieka Mikolaja Ložiņska romāna “Grāmata” atvēršanas pasākums, uz kuru ieradīsies arī pats autors, informē romāna izdevēji.

"Grāmatas" atvēršanas pasākumā piedalīsies arī tulkotāja Ingmāra Balode.

Kā vēstīts, Mikolajs Ložiņskis (1980) Latvijas lasītājiem pazīstams ar romānu “Reisefieber” (1/4 Satori, 2008), kas piedzīvojis daudzus tulkojumus arī citās valodās; mazajiem lasītājiem latviešu valodā pieejamas Ložiņska pasakas “Būtnes bēg” (Liels un mazs, 2011), par ko autors un tulkotāja saņēmuši arī Starptautisko Jāņa Baltvilka prēmiju. Balvas saņemšanas svētkos 2012.gada jūlijā autors viesojās Latvijā.

Ložiņska otrais romāns “Grāmata” (2011) ir piesātināts, blīvs un koncentrēts trīs paaudžu ģimenes attiecību romāns, kura darbība risinās notikumiem pārbagātajā 20. gadsimtā, galvenokārt Polijā.

“Grāmatas” autors Polijā līdzās lasītāju atzinībai saņēmis prestižo „Paszport Polityki” balvu – “par spoži izstāstītu mazu vēstures stāstu lielā vēstures stāsta ietvaros, par oriģinālu formu un atgādinājumu, ka nav labākas tēmas grāmatai kā paša ģimene”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti