Latgales kultūrtelpai piederīgus autorus aicina piedalīties literatūras konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai veicinātu literāro procesu virzību Latgalē, dodot iespēju latgaliešu rakstu valodā vai latviešu literārajā valodā rakstošiem autoriem paplašināt auditoriju un lasītājiem iepazīt jaunus Latgales kultūrtelpā tapušus darbus, biedrība "LgSC" jau otro gadu izsludina konkursu "Latgolys prozys skaitejumi 2021". Konkursā aicināti piedalīties visa vecuma Latgales kultūrtelpai piederīgi autori, kuri raksta prozu. Konkursa noslēguma pasākums būs starptautiskā festivāla "Prozas lasījumi 2021" daļa.

Kā skaidroja organizatori, konkursā "Latgolys prozys skaitejumi 2021", kura moto ir "Pasaulī vyss ir sasapiņs mozgūs" ("Pasaulē viss ir samezglojies"), autori aicināti iesūtīt pašu radītus un līdz tam nepublicētus tekstus latgaliešu rakstu valodā vai latviešu literārajā valodā.

Darbi tiks vērtēti, visvairāk izceļot ne teksta valodu, bet literārā teksta kvalitāti un piederību Latgales kultūrtelpai, tā atklājot reģionā savpatību un parādot latgaliskumu tā plašākajās nozīmēs.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija vismaz trīs Latvijas literatūras procesos iesaistītu cilvēku sastāvā. Konkursa pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas 200, 150 un 100 eiro apmērā.

Piedalīties konkursā var, iesniedzot darbus – esejas, stāstus, romānu fragmentus (7000–12 000 zīmju apmērā) – līdz šī gada 1. decembrim, sūtot tos biedrībai "LgSC" uz [email protected] ar norādi "Latgolys prozys skaitejumi 2021". Pieteikumā jābūt teksta elektroniskajai versijai, ziņām par sevi un kontaktinformācijai. Ar pilnu konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

Konkursa "Latgolys prozys skaitejumi 2021" noslēguma pasākums būs svētdien, 12. decembrī, pulksten 15.00. Ja tobrīd pastāvošie ierobežojumi ļaus, uz to tiks aicināti visi konkursa dalībnieki. Labāko tekstu autori pasākumā piedalīsies ar savu darbu lasījumiem. Pasākumu varēs skatīties tiešraidē starptautiskā literatūras festivāla "Prozas lasījumi 2021" mājaslapā un latgalīšu kulturys ziņu portalā lakuga.lv. Plašāka informācija par pasākumu būs decembra sākumā.

"Latgolys prozys skaitejumi" pirmo reizi tika rīkoti pērn, tajā uzvarēja tekstilmāksliniece un literāte Annele Slišāne ar īsstāstu ciklu no šī gada sākumā izdotā stāstu krājuma "Tuoraga stuosti". Labāko autoru vidū bija arī Ilze Sperga un Evika Muizniece.

Biedrība "LgSC" (iepriekš "Latgolys Studentu centrs") ir nevalstiska organizācija, kas apvieno cilvēkus, kuriem ir svarīgi saglabāt un attīstīt Latgales un latgalisko kultūrtelpu, latgaliešu valodu. Biedrība allaž ir centusies vispirms atbalstīt jaunus latgaliešu autorus un izdot kvalitatīvu literatūru.

Festivāls "Prozas lasījumi" notiek no 1995. gada, to rīko Latvijas Rakstnieku savienība. Laika gaitā "Prozas lasījumi" no neliela notikuma Andreja Upīša dzimšanas dienas piemiņai izauguši vairāku dienu starptautiskā prozas festivālā, kura programmā ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem piedalās dažādu paaudžu Latvijas un citu valstu rakstnieki. Otro reizi sadarbībā ar festivālu būs arī kāds notikums Latgales autoriem.

Konkursa "Latgolys prozys skaitejumi 2021" norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti