Iznācis Daces Vīgantes debijas stāstu krājums «Ledus apelsīns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

"Apgādā Zvaigzne ABC" izdots Daces Vīgantes debijas stāstu krājumu "Ledus apelsīns". Kā norāda izdevēji, grāmata solās būt viena pēdējo gadu oriģinālākajām debijas grāmatām latviešu literatūrā.

Krājuma “Ledus apelsīns” atvēršanas svētki notiks 5. oktobrī plkst. 17 "Apgāda Zvaigzne ABC" prezentāciju zālē K. Valdemāra ielā 6. Stāstu fragmentus lasīs aktieri Ance Strazda un Uldis Sniķeris, ar autori sarunāsies grāmatas redaktore, rakstniece Ieva Melgalve.

Dace Vīgante vārda mākslā nav iesācēja: regulāri publicējusi īsprozas darbus  interneta portālā "Satori" un žurnālā “Domuzīme”, kopā ar Havjeru Garsiju veidojusi grāmatu “Gatavots a la mexicana”. 2015. gadā jaunā autore piedalījās "Prozas lasījumos" ar diviem stāstiem, par kuriem saņēma žūrijas speciālbalvu, un divus gadus papildinājusi zināšanas Literārajā akadēmijā.

Grāmatā “Ledus apelsīns” apkopoti īsie stāsti, kas lielākoties no dažādiem rakursiem stāsta par padomju laika realitāti, un garstāsts “Ledus okeāns”, kurā risināti trīs vienas ģimenes sieviešu (mātes, meitas, mazmeitas) stāsti.

Šie stāsti ar slāpētu, pirmajā brīdī pat nemanāmu centrālo notikumu risinājumu ir niansēti un smalki izstrādāti: tie uztver un fiksē precīzas psiholoģiskas detaļas, kuras pat īsā un koncentrētā stāstā padara autores tēlus dzīvus un elpojošus, spējīgus raksturot savu vecumu un laikmetu, Vīgantes darbus raksturo izdevēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti