Galerijā «Noass» notiks Jurim Boiko veltīts dzejas lasījums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 25.augustā, plkst. 18.30 peldošajā galerijā "Noass" uz AB dambja notiks Jurim Boiko veltīts dzejas lasījums "’Juri, atšķirībā no mums, dzīvnieki ir svēti". Pasākumā Jura Boiko dzeju un savus veltījumus viņam lasīs dzejniece Liāna Langa, savukārt NSRD (Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīca) skaņdarbus, kuros piedalījies Juris Boiko, atskaņos Lauris Vorslavs.

Kā vēstīts, galerijā "Noass" šobrīd ir skatāma izstāde "Mans video ir neredzams. Juris Boiko". Tajā aplūkojami Hardija Lediņa un viņa līdzgaitnieka Jura Boiko video darbi.

"Nevar runāt par Hardiju Lediņu, nedomājot un nepieminot viņa tuvāko draugu un līdzgaitnieku Juri Boiko," norāda Latvijas Laikmetīgās mākslas centra projektu vadītāja Diāna Popova.

"Šis lasījums ir kā pavadošs pasākums izstādei, kas ir apskatāma galerijā "Noass", bet tieši šis lasījums ir dzejnieces Liānas Langas veltījums Jurim. Liāna Langa ir bijusi pazīstama ar Juri. Viņa uzskata, ka viņš ir nozīmīgs dzejnieks. Viņa pat min, ka Juri nevar uzskatīt par autoru, bet par dzejnieku. Līdz ar to - domājam, ka tas varētu būt ļoti oriģināls un interesants autora vakars bez autora klātbūtnes, bet tieši caur viņa dzeju un mūziku," stāsta Diāna Popova.

Juris Boiko, būdams autodidakts mākslā, mūzikā, dzejā un prozā, savas dzīves laikā iztulkojis un atdzejojis virkni dažādu dzejnieku un filozofu darbus, taču līdz šim izdoti ir tikai Georga Trākla dzejas krājums "Trakl" (1992) un Angelusa Silēziusa "Ķerubu Ceļinieks" (2005).  Savukārt Jura Boiko paša dzejoļu krājums "Dziesmas un Dzejas", kurā apkopoti viņa dzejoļi un dziesmu teksti, tika izdots 2000.gadā un pašlaik ir kļuvis par bibliogrāfisku retumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti