Īpašās pārraides

Valodnieces komentārs

Īpašās pārraides

Mārtiņš Brauns. Tavā laikā

VII pasaules diktāts latviešu valodā. Pārraide no Latvijas Nacionālās bibliotēkas

Septītais Pasaules diktāts latviešu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 27. novembrī, pulksten 12.15 vienlaikus Latvijā un citviet pasaulē tiešsaistē jau septīto reizi norisinājās pasaules diktāts latviešu valodā.

Tekstu, ko Gaismas pilī diktēja Valmieras Drāmas teātra aktieris Mārtiņš Meiers, īpaši šim nolūkam radījis dzejnieks, tulkotājs un Latvijas Rakstnieku savienības prozas un dzejas konsultants Aivars Eipurs. Šogad diktāts tika translēts arī sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Interesenti, kuri diktātu rakstīja tiešsaistē, kļūdu labojumu savā e-pastā saņems aptuveni mēnesi pēc pasākuma norises, bet tie dalībnieki, kuri diktēto tekstu pierakstīja ar pildspalvu, savu veikumu var salīdzināt ar oriģināltekstu, kas portālā LSM.lv pieejams uzreiz pēc pasākuma norises.

Diktāta oriģinālteksts

Visi tiešsaistes dalībnieki kopā ar izlaboto diktātu saņems arī virtuālu apliecinājumu par piedalīšanos, savukārt labāko rezultātu ieguvēji tiks apbalvoti ar vērtīgām izdevniecības "Jānis Roze" un "Zvaigzne ABC" grāmatām. 

Ap 300 vārdu garā diktāta ar virsrakstu "Mazsālīto gurķu blūzs" atbilstību latviešu valodas normām pārbaudīja un apstiprināja Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas profesore Andra Kalnača un Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētniece Baiba Saulīte.

Savukārt sestdien, 27. novembrī, pulksten 18.15 ikviens varēs pārbaudīt savas zināšanas un rakstītprasmi latgaliski, jo Latvijas Radio Latgales studija un Latgaliešu kultūras ziņu portāls lakuga.lv jau piekto reizi organizē pasaules diktātu latgaliešu rakstu valodā. Šī gada diktātā aktrise Inga Misāne-Grasberga lasīs fragmentu no Ilzes Spergas vēl nepublicētā stāsta “Seiki kūceni zīdēja”.  Tas būs pieejams, sākot no pulksten 18.15 šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti