Opera prasa papildus miljonu latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 5 mēnešiem.

Latvijas Nacionālā opera (LNO) joprojām finansiālās grūtībās - valdība otrdien lems, vai piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem teju miljonu latu operas īstermiņa saistību dzēšanai, grāmatvedības programmas atjaunošanai un dalībai Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumos.

Lai gan iepriekšējais operas vadītājs Andrejs Žagars vēl vasarā uzsvēra, ka operas finanšu gads beidzies ar peļņu, jaunā vadība valdībai iesniegtajā ziņojumā pārmet priekšgājējiem finanšu kontroles trūkumu un plāna neievērošanu, kā dēļ operai izveidojušās būtiskas saistības, ko nevar nosegt no esošā budžeta.

Pēc jaunās vadības aprēķiniem, piemēram, nodokļu maksājumiem vēl vajag vairāk nekā 180 tūkstošus latu, bet autoratlīdzībām - teju 113 tūkstošus latu. Tāpat ir parādi piegādātājiem un darbiniekiem.

Savukārt nākamgad, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, operā paredzēti astoņi jaunuzvedumi un trīs lielkoncerti. Taču, kā norāda operas jaunā vadība, naudas un cilvēku pietiek tikai pieciem līdz sešiem jaunuzvedumiem. Lai izpildītu iepriekšējās valdes uzņemtās saistības un neatteiktos no iecerētajiem plāniem, operai papildus vajadzīgi vēl teju 440 tūkstoši latu. Kopā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Kultūras ministrija lūdz piešķirt LNO 915 tūkstošus latu.

LNO vadība apņēmusies nākamā gada laikā pēc iespējas samazināt budžeta deficītu, „minimizējot operas uzturēšanas izmaksas un iespēju robežās racionalizējot repertuāra plānojumu, kā arī turpinot pārskatīt esošo struktūru, apvienojot funkcijas un skrupulozi sekojot katrai budžeta vienībai", lai jau no 2015.gada nodrošinātu LNO darbību budžeta bāzes 4,8 miljonu latu ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti