Melbārde rosina oficiāli atteikt Latvijas dalību Pasaules koru olimpiādē Sočos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas un Ukrainas notikumu iespaidā Latvija varētu nepiedalīties 2016.gada Pasaules koru olimpiādē, kura ir plānota Krievijas pilsētā Sočos, tā pavēstījusi kultūras ministre Dace Melbārde.

Ministre uzsver, ka šāds lēmums vairāk gan attiektos uz amatpersonu dalību, bet nenozīmētu šķēršļus dziedātāju dalībai. „Līdzdalība var izpausties divos veidos. Viens – Latvijai oficiāli piedaloties ar savām amatpersonām, kā tas bijis visās iepriekšējās olimpiādēs. Domāju, ka pie situācijas, kāda pašlaik ģeopolitiski izveidojusies mūsu kaimiņos, nebūtu pareizi, ka Latvijas amatpersonas šādā veidā ņemtu oficiālu dalību šajos pasākumos. Tajā pašā laikā esam valsts, kas nevar liegt koriem dalību. Bet diezin vai tas no finanšu atbalsta viedokļa būtu būtiska prioritāte,” sacīja Melbārde.

Viņa arī pauž cerību, ka situācija kaimiņu reģionā līdz olimpiādes norisei tomēr varētu uzlaboties, ļaujot šo nostāju pārskatīt.

Jau ziņots, jūlijā Vācijas kultūras organizācijas "Interkultur " prezidents Ginters Tičs oficiāli paziņoja nākamo Pasaules koru olimpiādes rīkotājpilsētu - plānots, ka 2016.gadā tā notiks Sočos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti