Ko nepalaist garām koru nedēļā?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šonedēļ Latvijas kultūras dzīvi izkrāsos dažādu pasaules valstu kori, kuri ar savu dziedājumu priecēs mūs trīs dažādos, bet vienlīdz grandiozos pasākumos: Eiropas koru olimpiādē, «Nāciju Grand Prix Rīga 2017» un amatieru koru starptautiskajā konkursā «Eirovīzijas gada koris». Kilograma kultūras žūrijas pārstāve Eva Johansone iesaka, ko nepalaist garām no krāšņās koru programmas.

Eiropas tiešraide no Rīgas

Eirovīzijas ģimenei pievienojas jauns televīzijas konkurss ''Eirovīzijas gada koris''. Te nu mums ir ko lepoties: kā pirmā norises vieta izvēlētā koru lielvalsts - Latvija! Par konkursa uzvarētāja godu sacentīsies kori no deviņām valstīm: Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Slovēnijas, Ungārijas, Vācijas un Velsas. Katrs koris izpildīs sešas minūtes garu programmu bez pavadījuma pašu izvēlētā žanrā. Latviju starptautiskajā konkursā “Eirovīzijas Gada koris 2017” pārstāvēs Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris “Spīgo”. Ja nebūsiet klātienē "Arēnā Rīga", jums ir iespēja konkursa tiešraidi vērot sestdien plkst. 21.00 LTV1! Kopā ar komponistu Ēriku Vitekeru centīsimies koru sacensību padarīt saprotamu ikvienam skatītājam.

Ziemeļu gaisma Rīgas Domā

18. jūlijā plkst. 22.00 ziemeļnieciskās mūzikas un miera cienītājiem noteikti vērts doties uz Rīgas Domu. Mūsdienu latviešu un skandināvu komponistu mūzika izskanēs augstas raudzes mūziķu izpildījumā. Koncertā skanēs Ola Gjeilo, Ērika Ešenvalda, Riharda Dubra, Aivara Kalēja, Maijas Einfeldes, Bjērns Šelbreds, Lase Tūresens, Antona Landešona-Andreasa, Juhana-Mangnusa Šēberga, Pētera Vaska darbi,  kā arī speciāli šim koncertam tapušais  Uģa Prauliņa jaundarbs ''Viderunt omnes'' zēnu koriem. Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Romāns Vanags, režisors - Uģis Brikmanis.

Bērnu un jauniešu koru lielkoncerts

20. jūlijā "Arēnā Rīga" izskanēs multimediāls muzikāls bērnu un jauniešu koru lieluzvedums par dažādām, atšķirīgām pasaulēm un tiltiem, kas mūs savieno. Domāju, koncerts ļoti patiks jauniešiem. Kori no Igaunijas, Čehijas, Anglijas, Indonēzijas, Krievijas, Baltkrievijas mūzikā pavērs durvis uz savas tautas kultūru. Dzirdēsim Bruno Skultes “Bolero” no baleta “Brīvības sakta” un Valta Pūces skaņdarba “Perpetum mobile” Rīgas mūzikas skolu apvienotā simfoniskā orķestra izpildījumā diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā. Koncerta otrajā daļā izskanēs Ulda Marhilēviča un Guntara Rača jaundarbs “Tiltiem pāri”. Koncerta rīkotāji sola, ka jaundarbs vēstīs par to, kā pieņemt svešādo un kā ļaut mīlestībai uzvarēt aizspriedumus. Koncertā kopā ar koriem uzstāsies jauniešu iemīļoti skatuves mākslinieki: Aminata un Daumants Kalniņš, DJ Monsta, saksofonists Oskars Petrauskis.

25 bezmaksas draudzības koncerti

Tie, kuri atvaļinājuma laiku pavada Rīgā, noteikti aizejiet uz bezmaksas pasākumiem Rīgas pilsētā. No 17. līdz 23. jūlijam Vērmanes dārzā, pie Kongresu nama, t/c "Origo" un atpūtas centra "Lido" būs klausāmi kori no 150 valstīm. Domāju, ka īpaši krāšņos un daudzveidīgos koru dziedājumus baudīs mazākie klausītāji. Nebūs jāraizējas par to, ka dziedājumu pārtrauc priecīgas bērnu klaigas vai dejas. Šīs uzstāšanās pieejamas ikvienam, tikai jāspēj izskekot līdzi koriem un piedāvājumam. Plašāka programma pieejama šeit.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti