Publiskots pirmais piedzīvojumu filmas «Ziemassvētki džungļos» rullītis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šī gada rudens sākumā “Studijas Lokomotīve” filmēšanas grupa devās uz Indonēziju, lai nofilmētu jaunu piedzīvojumu filmu visai ģimenei – “Ziemassvētki džungļos”, kas stāstīs par Paulas un viņas drauga Ahima bīstamo un aizraujošo ceļu džungļu biezoknī, meklējot Ziemassvētku brīnumu. Divus mēnešus pēc filmēšanas pabeigšanas publiskots pirmais filmas rullītis.

Ziemassvētku piedzīvojumu filma visai ģimenei, kas uz ekrāniem nonāks 2020. gada decembrī, stāsta par desmitgadīgo Paulu, kuras ģimene pārcēlusies uz eksotisku valsti, jo tēvs ir ģeologs un strādā zelta raktuvēs. Dzīve tālajā zemē izrādās nopietns pārbaudījums vecāku attiecībām, un, tuvojoties svētkiem, Paula saprot, ka tikai Ziemassvētku brīnums var saglābt ģimeni. Taču ko darīt, ja nav ziemas? Izrādās, Paulas jaunais draugs Ahims ir dzirdējis, ka arī džungļu biezoknī sastopams Ziemassvētku vecītis. Plāns ir rokā! Tomēr bērni nenojauš, cik bīstami un aizraujoši piedzīvojumi viņus sagaida ceļā: pazemes alas, džungļu gari, kanibāli, neparasti dzīvnieki un daudz kas cits...

Filmas producents Roberts Vinovski par pieredzi, filmējot tik eksotiskā galamērķī, teic:

“Tā, protams, zināmā mērā bija avantūra – un rezultātā šī būs pirmā Latvijas filma, kas gandrīz pilnībā uzņemta tik tālu no Latvijas.

Protams, neiztika bez piedzīvojumiem un kāzusiem, gan jau arī šiem stāstiem pienāks laiks, taču mums visnotaļ paveicās ar vietējiem sadarbības partneriem un jo īpaši ar filmēšanas grupu. Vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas ar milzīgu atdevi darīja savu darbu šajos priekš mums visai ekstrēmajos apstākļos! Divus mēnešus garš komandējums svešā kultūrtelpā un neierasti augstās temperatūrās ir īsts izaicinājums.

Sevišķi vēlos izcelt mūsu jaunās aktrises: viņām tā bija pavisam jauna pieredze, bet izturība un aktierspēle līdzvērtīga profesionālu aktieru sniegumam.”

Filmā tēvu atveido Māris Olte, māti – Inga Alsiņa, vecāko māsu – Elizabete Liepa, bet apņēmīgo desmitgadnieci Paulu – Rebeka Šuksta. Viņas uzticamā pavadoņa un drauga Ahima lomā iejuties indonēzietis Braidens Pablo Eskobars. Filmas producents un idejas autors ir Roberts Vinovskis, scenārija autore – Lote Eglīte, filmas režisors – igaunis Jāks Kilmi, operators – Aigars Sērmukšs.

“Ziemassvētki džungļos”, sadarbojoties Latvijas “Studijai Lokomotīve” un Igaunijas “Stellar Films”, top ar Latvijas Nacionālā kino centra, Igaunijas Nacionālā kino centra un “ACME Film” finansiālo atbalstu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti