Sācies «Kilograms kultūras» fināla balsojums. Izvēlies savus favorītus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

17. janvārī paziņoti sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2021" Ziemas balsojuma uzvarētāji un atklāts fināla balsojums. Līdz 26. janvāra pulksten 23.59 iespējams balsot par nominantiem deviņās kategorijās. Balvas ieguvējus noskaidros svinīgajā balvas "Kilograms kultūras" pasniegšanas ceremonijā 19. februārī, ko tiešraidē varēs vērot LTV1, REplay.lv un LSM.lv, klausīties – LR1 un LR3 "Klasika".

Balsot par favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu.

Balvas nominantus – oriģinālākos un kvalitatīvākos aizvadītā gada Latvijas kultūras notikumus – sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija izvirzīja astoņās kategorijās, bet skatītāji un klausītāji izvēlējās trīs balsojumos – 2021. gadā notika Pavasara un Rudens, savukārt 14. janvārī noslēdzās Ziemas balsojums. Ikvienam devītajā kategorijā "Mana kultūrvieta" visa aizvadītā gada garumā bija iespēja izvirzīt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu.

Kategorijā "Mana kultūrvieta" pieteiktas un skatītāju balsojumam nodotas 36 kultūras norišu vietas – lielākas un mazākas, gan pavisam nesen atklātas, gan ar gadu desmitiem nostiprinātām tradīcijām. Zīmīgi šim laikam, ka sarakstā ienākušas arī tādas kultūrvietas, kas fiziski nav apmeklējamas, bet piedāvā laiku pavadīt un kultūru piedzīvot digitālajā pasaulē. Kā trāpīgi pamatojis viens no cilvēkiem, kas balsojumam izvirzīja savu kultūrvietu – "arī vietne ir vieta". Līdzās virknei fizisku kultūrvietu visā Latvijā balsojumam nodotas arī vietnes Periodika.lv, Redzidzirdilatviju.lv un raidījums "Teātris.Zip".

“Šis pandēmijas gads bijis pilns ar negaidītiem pavērsieniem. Bija brīži, kad kultūra klātienē nebija pieejama, bet tad pēkšņi – izrāžu, koncertu, izstāžu un pasākumu pārprodukcija… Nevienmērīgs piedāvājums un reizē apbrīnojami plašs notikumu spektrs – līdzās klasiskiem kultūras pasākumu formātiem, sarakstā ir iekļuvis arī žurnāls, seriāls, sienas gleznojums jeb murālis, tiešsaistes koncerts un klausāmizrāde. Formātu un formu daudzveidība. Ļoti neraksturīgi, ka "Notikuma" kategorijā ir iebalsoti trīs dažādi mūzikas notikumi,” norāda žūrijas pārstāve, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

"Kilograms kultūras 2021" žūrijā darbojās LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode, žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva un LR1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

“Kilograms kultūras 2021” laureātiem naudas balvu nodrošina Nākotnes Atbalsta fonds.

Apbalvojuma "Kilograms kultūras 2021" pasniegšanas ceremonija – 19. februārī plkst. 21.05 tiešraidē LTV1 un REplay.lv, kā arī LR1 un LR3 "Klasika".

Par balvu "Kilograms kultūras"

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti