Kultūras ziņas

Mākslas akadēmija aicina palikt tiešsaistē

Kultūras ziņas

Valsts finansējumu saņem 19 filmas

Sācies "Kilograms kultūras" pavasara balsojums

Sācies balvas «Kilograms kultūras» pavasara balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

11. maijā sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” pavasara balsojums. Tāpat kā pērn, arī šogad balvas nominantus skatītāji un klausītāji izvirzīs trijos balsojumos. Balsot par spilgtākajiem kultūras notikumiem portālā LSM.lv iespējams līdz 22. maija pulksten 23.59.

Neskatoties uz izsludināto ārkārtējo situāciju, pirmajos četros 2020. gada mēnešos kultūras notikumu klāsts ir bijis daudzveidīgs un kvalitatīvs. Žūrija balsojumam izvirzījusi arī notikumus un darbus, kas tapuši jau ārkārtējās situācijas laikā.

Sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija pavasara balsojumā izvirzījusi kandidātus astoņās kategorijās. No katras kategorijas tikai viens darbs – tas, kas būs saņēmis lielāko sabiedrības atbalstu, – tiks izvirzīts fināla balsojumam, kas notiks nākamā gada sākumā.

“Balsojums noris sarežģītā laikā, kad kultūras vide pārveidojas un mainās.

Līdzās jauniem kultūras projektu formātiem jūtama arī nedrošība par tālāko – kas notiks ar iecerētajiem pasākumiem un kad kultūras notikumu apmeklētāji atkal varēs doties tos baudīt. Tieši tādēļ ir svarīgi, ka turpinām uzsākto – izvērtējām lieliskos gada sākuma notikumus un aicinām tos atcerēties un par tiem balsot,” uzskata žūrijas pārstāve, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Balsot par saviem favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu. Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 25. maijā.

Ikviens arī aicināts pieteikt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu kategorijā “Mana kultūrvieta”, lai arī daļu no tām apmeklēt šobrīd, visticamāk, nevaram. Ieteikumi šai kategorijai tiks apkopoti visa gada garumā, bet balsot par kultūrvietām būs iespējams tikai fināla balsojumā.

Pavasara balsojumam izvirzāmi darbi, kas tapuši no 2020. gada janvāra līdz aprīlim un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras”. Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LR3 “Radio Klasika” direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva un Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

Par balvu “Kilograms kultūras”

“Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti