Sācies balvas «Kilograms kultūras» fināla balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Noskaidroti sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2022" ziemas balsojuma uzvarētāji un atklāts fināla balsojums. Par finālistiem iespējams balsot līdz 1. februāra pulksten 23.59. Apbalvojuma ieguvējus izziņos svinīgajā ceremonijā 17. februārī, ko tiešraidē varēs vērot LTV1, LSM.lv un REplay.lv, klausīties – LR1 un LR3 "Klasika".

"Fināla balsojums ir nozīmīgs, jo tajā satiekas aktīvo kultūras apmeklētāju un baudītāju gada izvēles jeb precīzāk – to kopsavilkums. Šajā kultūras norišu izvēlē, kā tas bijis arī agrāk, vērojama liela žanru dažādība. Bet īpaši svarīgi, ka iebalsoti vairāki aizvadītā gada kultūrnotikumi, kas radīti, lai atbalstītu Ukrainu, tās cīņu un uzvaru netaisnajā karā," norāda žūrijas priekšsēdētāja, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Balvas nominantus – oriģinālākos un kvalitatīvākos aizvadītā gada Latvijas kultūras notikumus – sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija izvirzīja, bet skatītāji un klausītāji izvēlējās trīs balsojumos – pavasara, rudens un ziemas.

Balsot par favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu.

"Kilograms kultūras" žūrijā darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Ašmane, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma "Kultūrdeva" producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, LR1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

"Kilograms kultūras 2022" laureātiem naudas balvu nodrošina Nākotnes atbalsta fonds.

Apbalvojuma "Kilograms kultūras 2022" pasniegšanas ceremonija – 17. februārī pulksten 21.05 tiešraidē LTV1, LSM.lv REplay.lv, kā arī LR1 un LR3 "Klasika".

Par balvu "Kilograms kultūras"

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti