Pēdējo mēnešu nozīmīgākie kultūras notikumi izvirzīti balvai «Kilograms kultūras». Balso par saviem favorītiem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

20. septembrī sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2021” Rudens balsojums. Arī šogad balvas nominantus skatītāji un klausītāji izvirzīs trijos balsojumos.

Balsot par favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu. Balsojums norisinās līdz 1. oktobra pusnaktij. Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 4. oktobrī.

Sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija Rudens balsojumā izvirzījusi kandidātus astoņās kategorijās. No katras tikai viens darbs, kas saņems lielāko sabiedrības atbalstu, tiks izvirzīts fināla balsojumam nākamā gada sākumā.

“Šobrīd mums pāri burtiski gāžas kultūras notikumu lietus,” teic žūrijas pārstāve, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle. “Teātru pirmizrādes notiek vairākas reizes nedēļā, ik vakaru izskan koncerti, tiek atklātas izstādes, pieteikti arvien jauni agrāk plānotie un pavasarī nenotikušie festivāli. Mēs, skatītāji un žūrija, kuģojam caur šo notikumu bagātību ar entuziasmu un  interesi, cenšoties iespēt visu apskatīt. Saraksts Rudens balsojumam tiešām ir bagātīgs!”

Ikviens joprojām aicināts pieteikt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu kategorijā “Mana kultūrvieta”. To iespējams izdarīt šeit. Ieteikumi šai kategorijai tiks apkopoti visa gada garumā, bet balsot būs iespējams tikai fināla balsojumā 2022. gada sākumā.

Rudens balsojumam izvirzītie darbi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2021. gada maija līdz 31. augustam, un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras”. Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LR3 “Klasika” direktore Gunda Vaivode, žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva un LR1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

Par balvu “Kilograms kultūras”

"Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti