Kultūras izlase šai nedēļai: cirka svētki, pastaigas ar māksliniekiem un jauna mākslas mājvieta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras notikumiem piesātinātas vasaras nogales izlasē šonedēļ – Rīgā turpinās laikmetīgā cirka svētki, durvis ver Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle un jauna laikmetīgās mākslas kultūrvieta, bet dejas mākslinieki ved pastaigās.

"Amer i Àfrica"
"Amer i Àfrica"

Laikmetīgā cirka svētki

Nedēļas nogalē sākās un līdz ceturtdienai pilnā sparā turpinās laikmetīgā cirka svētki Rīgā – festivāls “Re Rīga!”.

Vēl var pagūt piedzīvot, kā cirka kolektīvs no Spānija “Lapso Cirk” izaicina gravitācijas likumus un paši sevi. Tikmēr britu cirka mākslinieki “Fauna” dalīsies ar izrādi, kas vēl ir tapšanas stadijā, kurā ar “palielināmo stiklu” ļaus ieraudzīt citādi šķietami mazos dabas pasaules brīnumus. Savukārt Katalonijas duets “Amer i Àfrica” izrādē visai ģimenei 250 kilogramos svaiga siena apspēlēs cilvēku attiecības, pārsteidzot ar humoru un akrobātikas spējām.

Pēc festivāla izrādēm gaidāmas arī sarunas ar māksliniekiem.

Viss reizē zied

Šonedēļ durvis vērs 2. Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle.

Andrejosta būs pārvērtusies līdz nepazīšanai, tai skaitā bijušās noliktavas trīs stāvos iekārtota plaša izstāde ar vadmotīvu “viss reizē zied”, kas vienlaikus kļūs arī par filmēšanas laukumu – pielāgojoties pēdējā laika lielākajam globālajam izaicinājumam, izstādes apmeklētāji tiks ievesti līdz šim nepiedzīvotā izstādes formātā un varēs kļūt par pilnmetrāžas filmas uzņemšanas lieciniekiem. 

RIBOCA2 atklāšanas nedēļā gaidāma plaša performanču, sarunu, lekciju un darbnīcu programma, kas noslēgsies svētdien ar RIBOCA2 Ģimenes dienu. Taču izstāde, kurā būs iespējams iepazīt 65 individuālu dalībnieku un 9 kolektīvu realizētos projektus, Andrejostā atklāsies līdz pat 13. septembrim.

Jauna laikmetīgās mākslas mājvieta

No 22. augusta divus mēnešus bijušās gumijas izstrādājumu rūpnīcas telpās Sarkandaugavā mitināsies jauna laikmetīgās mākslas kultūrvieta “Točka”, kas tapusi ar mērķi sabiedrībai atgādināt, ka arī kultūra ir neatņemama veselīgi domājošas valsts ikdienas dzīves sastāvdaļa, piedāvājot jaunajiem māksliniekiem vietu viedokļu izpaušanai un filozofiskām apcerēm.

“Točkas” mākslas notikumu programmu atklās vairāk nekā 70 jauno mākslinieku izstāde ar tādu pašu nosaukumu kā arī “Zināšanu bazārs” – iespēja uz desmit minūtēm satikties ar dažādu jomu ekspertiem, uzzināt atbildes uz jautājumiem, kas sen nav likuši mieru, un atklāt pavisam jaunus jautājumus.

Dejas mākslinieki ved pastaigā

“Mēs nezinām, ar kuru mākslinieku jūs tiksieties, par ko runāsiet, kur dosieties un ko piedzīvosiet, bet tas noteikti nebūs ikdienišķi.” Tā sola Dejas dienas rīkotāji, šonedēļ piedāvājot doties “Pastaigā ar mākslinieku”.

To, kas viņu sagaida, nezina arī apmeklētājs – apskatot no 17. līdz 22. augustam piedāvātās pastaigas, var uzzināt notikumu vietu un laiku, kā arī izlasīt īsi izklāstītu pastaigas tēmu. No piecām tēmām izvēloties sev saistošāko un piesakoties pastaigai, tālākais jau ir pārsteigums. Pastaigu rīkotāji atļāvušies atklāt, ka piedzīvojumi būs visdažādākie – no bezmērķīgas klīšanas, iepazīšanās ar svešiniekiem un bēgšanas no suņiem līdz intervijai, brīvdabas meistarklasei un pilsētvides mainīšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti