Jaunā kultūrvieta «Točka» māksliniekus aicina piedalīties ideju attīstīšanas izaicinājumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laikā no 22. augusta līdz 18. oktobrim Sarkandaugavā, jaunajā kultūrvietā “Točka”, bijušās gumijas izstrādājumu rūpnīcas "Provodņiks", tagad E.von Trompovska kvartālā, četros stāvos noritēs dažādi kultūras un mākslas pasākumi, savukārt jaunie mākslinieki un dažādu zinātņu jomu pētnieki līdz 18. augustam tiek aicināti pieteikties ideju attīstīšanas izaicinājumā “29h radošie meklējumi”, informēja organizatori.

Sākot ar 22. augustu no trešdienas līdz svētdienai būs apskatāma izstāde, kurā būs aplūkojami vairāk kā 70 jauno mākslinieku – tēlnieku, gleznotāju, scenogrāfu, fotogrāfu darbi. Izstādes nosaukums, tāpat kā jaunā kultūrvietas, ir “Točka” – “kā žargons un skatījums uz to kur mēs katrs kā indivīds un kā sabiedrība kopumā šobrīd atrodamies,” skaidro organizatori. Izstādē būs apskatāmi jau gan iepriekš izstādīti, gan speciāli radīti darbi.

22. augustā apmeklētāji pulksten 15:00 tiek aicināti piedalīties “Zināšanu bazārā”, kura moto ir “Piedzimstot visu nav jāzin”. Pasākumā vienkopus pulcēsies dažādu jomu eksperti, piedāvājot skatītājiem īsas desmit minūšu garas sarunas, kurās uzzināt atbildes uz dažādiem sev interesējošiem jautājumiem, kā arī atklāt jaunus, iepriekš nezināmus vai neinteresējošus jautājumus. Sestdienas vakarā gaidāma horeogrāfes Anetes Tambakas dejas performance.

26. augustā pirmizrādi piedzīvos izrāde “Heda.Human”, kas būs viedokļu kolāža par sabiedrības lomu stereotipiem. Radošajā komandā – Beatrise Zaķe, Linda Rudene, Anta Aizupe, Dārta Daneviča, Inga Tropa, Alise Putniņa, Inga Siliņa, Kārlis Zemītis, Melānija Gulbe.  

Savukārt 29. augustā būs pirmizrāde laikmetīgās dejas izrādei “Grosombols”, kuras autors ir horeogrāfs Klāvs Liepiņš, dramaturģe – Linda Krūmiņa. “Grosombols” ir izrāde par vīrietības meklējumiem ķermenī, uzvedībā, pārliecībā, emocionalitātē un sabiedrības priekšstatos vai ekspektācijās. Izrāde tapusi “Točkas” dejas rezidenču programmā.

Kultūrvietas pārstāvji norāda, ka viens “Točkas” veidošanās mērķiem ir meklēt atbildi uz to, kādas vērtības sabiedrībā būtu jāpatur, bet kādas jāaizmirst. Tādēļ jaunie mākslinieki un dažādu zinātņu jomu pētnieki tiek aicināti pieteikties ideju attīstīšanas izaicinājumā “29h radošie meklējumi”, kurā laikā no 21. augusta līdz 18. oktobrim, katru piektdienu un sestdienu, kultūrtelpas veidotāji vēlas savest kopā dažādu nozaru pārstāvjus, lai radītu iedīgļus jaunām starpnozaru sadarbībām un potenciāliem jaunrades darbiem, kas kopīgi meklētu atbildes uz to, kāda ir 21. gadsimta cilvēka vērtību sistēma, kas mums ir un nav svarīgs, un kas ir tas kas Latvijas sabiedrībai pietrūkst vai gluži pretēji, no kā vajadzētu atvadīties.

Programmā kopumā tiks īstenotas deviņas 29 stundu ilgas dažādu, līdz šim nesatikušos mākslinieku un jauno profesionāļu sadarbības, kura katra noslēgsies ar darba idejas prezentāciju performatīvā vai vizuālā veidā.

Labākie komandu piedāvājumi sadarbībā ar apvienību “PERFOrācija” varēs tālāk attīstīt savu darbu kā neatkarīgu teātra izrādi, instalāciju vai performanču sēriju.

Pieteikšanās līdz 18. augustam tiešsaistē aizpildot anketu

Tāpat, līdztekus izrādēm un izstādei, piektdienās,sestdienās un svētdienās apmeklētāji aicināti sekot līdzi diskusiju programmām un citām dejas un laikmetīgās mākslas performancēm. Pasākumu programma tiks nepārtraukti papildināta un publicēta gan Kultūrtelpas sociālajos portālos, gan mājaslapā www.tocka.lv .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti