Kino uz lielā ekrāna, pirmizrāde Liepāja teātrī un Senās mūzikas festivāls klātienē. Šīs nedēļas kultūras izlase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Mīļie, pacietīgie, cerīgie un priecīgie, kinoteātri ir vaļā!" priecājas "Kilograms kultūras" žūrijas locekle, kinokritiķe Daira Āboliņa. Viņa apkopojusi šīs nedēļas kultūras ieteikumus LSM.lv lasītājiem.

1. Kino atkal var skatīties uz lielā ekrāna!

Holivudas klasiskie žanri un godalgotās filmas, tostarp, visoskarotākā ASV filma – “Klejotāju zeme”. Eiropas kino cienītājus gaida pārsteigumi, kādus psiholoģiskus rēbusus spēj izspēlēt šogad titulētā Eiropas labākā aktrise Paula Bīra filmā “Undīne”. "Splendid Garden” vēlajos vakara seansos zem klajas debess no 2. jūlija izdzīvojams sāpīgais un kaislīgais Frīdas Kalo stāsts.

Viņa pati reiz teikusi: “Es negleznoju sapņus, es gleznoju savu realitāti.”

Dokumentālajā filmā “Frīda. Esi sveicināta dzīve” leģendārās gleznotājas tēlu iemieso aktrise Āzija Ardžento. Iespējams, vēl nekad nebūsiet tik tuvu varējuši piekļūt Frīdas drāmai, kas lika uzplaukt tik spilgtām krāsām viņas gleznās.

2. Pirmizrāde Liepājas teātrī!

Liepājas teātrī 3. jūlijā pirmizrāde klātienē! Izrāde “Diagnoze - jaunība”, kuras pamatā ir pirms 100 gadiem rakstīta Ferdinanda Bruknera luga, sola satraucošas kaislības un pat seksuālu apmulsumu.

Grūta luga jauniem cilvēkiem, kuri grib pierādīt savas tiesības būt uz skatuves.

Režisore Māra Ķimele izrādi veidojusi kā Liepājas teātra topošo aktieru diplomdarbu, kas nozīmē, ka pozitīvs stress garantēts gan skatītāju zālē, gan grimētavās un aizkulisēs. Ja piekrītat režisorei, ka jaunība ir slimība, kurā jāvar izdzīvot, tad tiem, kuri palikuši dzīvot tālāk, noteikti ir ko atcerēties. Jaunības simptomi – tieši tos gribētos ieraudzīt uz skatuves maksimāli pārliecinošus un kvēlus.

3. Senās mūzikas festivāls klātienē!

Noskaņu nianses mūzikā no tāliem gadsimtiem, kas apliecina, ka mūzika ir mūžīga – katrai jaunai interpretācijai to tikai izceļot. “Senās mūzikas festivāls” no 30. jūnija līdz 3. jūlijam Rīgā un Rundālē ar Latvijas Radio kori un diriģentu Kasparu Putniņu, ar Valsts kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” diriģenta Andra Veismaņa vadībā, ar baroka orķestri “Collegium Musicum Riga” un diriģentu Māri Kupču.

Beidzot īsti koncerti un beidzot īsts festivāls – par Senās mūzikas festivāla iespēju notikt klātienē iepriecināti ir visi tā dalībnieki, ļoti gaidot tikšanos ar skatītājiem. 

Solistu vidū būs Elīna Šimkus un viesi no Igaunijas. Skaistākās baroka operu ārijas pilī un franču dārzā. Bahs, Vivaldi un Daniila Bulajeva vijoles skaņas. Dabas noskaņas veidos dabisko scenogrāfiju. Bauda visām maņām, ar ziedošām rozēm turpat līdzās!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti