Uz Eirovīzijas rīkošanu pretendē septiņas Lielbritānijas pilsētas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielbritānijas sabiedriskā raidorganizācija BBC piektdien paziņojusi, ka nākamgad Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies vienā no septiņām lielajām pilsētām ārpus Londonas.

Šogad starptautiskajā dziesmu konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji – grupa "Kalush Orchestra" – ar dziesmu "Stefania", taču Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ tika nolemts konkursu nākamgad rīkot Lielbritānijā, kas šogad konkursā ierindojās otrajā vietā.

Britu raidorganizācijas BBC dīdžejs Skots Mills paziņoja, ka tiek apsvērtas septiņas pilsētas – Birmingema, Glāzgova,  Liverpūle, Līdsa, Mančestra, Ņūkāsla un Šefīlda.

Lēmums tiks pieņemts rudenī pēc tam, kad pilsētas būs prezentējušas detalizētākus plānus konkursa organizēšanai.

Lielbritānijā Eirovīzijas dziesmu konkurss  līdz šim noticis piecas reizes – četras reizes Londonā un vienu reizi Birmingemā. 

Parasti darbam Eirovīzijas konkursa pusfinālos un finālā un to sagatavošanā tiek akreditēti vairāk nekā 10 000 cilvēku, ieskaitot dalībnieku pavadošo personālu un žurnālistus. Sagaidāms, ka vēl 30 000 cilvēku ieradīsies no visas pasaules, lai šovus baudītu klātienē.

Ukraina iebilda pret Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) lēmumu nākamgad uzticēt Eirovīzijas rīkošanu Lielbritānijai,  paužot pārliecību, ka spētu to izdarīt pati.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti