Šova «Ko tu proti, Latvija?» pusfinālistiem pievienojas kendamas triku meistars un dziedātāja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šonedēļ raidījumā "Ko tu proti, Latvija?" sacentās bārmeņi-žonglētāji, dziedātājas, skrituļotāja, kendamas triku meistars, breikeris, vīrietis, kurš zina no galvas kalendāru, un "cilvēks bez kauliem". Lielāko žūrijas atzinību līdz ar vietu pusfinālā astoņu dalībnieku konkurencē izpelnījās dziedātāja Matilde Eglīte un kendamas triku meistars Elvis Arhinovičs.

Talantu un brīvā laika pavadīšanas šovā “Ko tu proti, Latvija?” kopā ar vadītājām – interneta personību Betu Beidz un radio un televīzijas raidījumu vadītāju Sandu Dejus – skatītāji iepazīstas ar talantīgiem un iedvesmojošiem cilvēkiem – gan tādiem, kas savu prasmi izkopuši jau gadu gadiem, gan arī cilvēkiem, kas savu jauno aizraušanos atklājuši pavisam nesen.

Talantus vērtē “Ko tu proti, Latvija?” žūrija – cilvēki, kas dzīvē redzējuši gana daudz talantīgus un centīgus cilvēkus: LTV ziņu vadītāja Ilze Dobele, sudraba un bronzas medaļu ieguvēja, paravieglatlēte Diāna Dadzīte, ģitārists un komponists Mārcis Auziņš.

Astoņas sestdienas Beta Beidz un Sanda Dejus šovā meklēs spilgtākos talantus no spilgtākajiem, bet paši spilgtākie lielajā finālšovā “Ko tu proti, Latvija?” stāsies pretī visskarbākajai žūrijai – televīzijas skatītājiem, jo tieši skatītāju balsojums noteiks, kurš būs uzvarētājs un saņems galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.

Pirmajā šovā vietas pusfinālā izcīnīja jaunā dziedātāja Beate Megija Baranovska un "drag queen" māksliniece KNTY, bet 19. marta raidījumā pie "biļetes" uz pusfinālu tika programmētājs-tamborētājs Kaspars Silavs un akordeonists Māris Balaško.

Pusfinālā iekļūst dziedātāja un kendamas triku meistars

Trešajā raidījumā "Ko tu proti, Latvija?" epizodē piedalījās astoņi dalībnieki, no kuriem vislielāko žūrijas atzinību ieguva dziedātāja Matilde Eglīte un kendamas triku meistars Elvis Arhinovičs.

11 gadus jaunā dziedātāja Matilde Eglīte nāk no vairākās paaudzēs muzikālas ģimenes. Meiteni ļoti iedvesmo mūzikas skolotāja Laima Dimanta. Matilde piedzimusi Kopenhāgenā, Dānijā, kādu laiku kopā ar vecākiem dzīvojusi Maltas salā, bet nu Latvijā mācās dziedāt, spēlēt ukuleli un klavieres. Pagājušajā gadā sākusi mācīties arī klarnetes spēli. Meitene vēlētos iemācīties cept kūkas un uzstāties kopā ar Ališiju Kīsu (Alicia Keys).

Elvis Arhinovičs kendamu pirmoreiz ieraudzījis drauga rokās skeitparkā. Pēc laika sanāca pamēģināt un dabūt pašam savu kendamu. Jaunietis teic, ka kendama nav domāta tikai bērniem un sīčiem, tas var būt arī meditācijas, reakcijas, acu un roku koordinācijas treniņa rīks, arī socializēšanās palīgs. Kendama ir universāla, jebkurš var uzmest bumbiņu vismaz uz lielā kausiņa. Elvis gribētu savu talantu parādīt Ziemeļamerikas atklātajā kendamas čempionātā (North American Kendama Open – NAKO), kā arī iekļūt Ginesa rekordu grāmatā ar spēju visilgāk nobalansēt banānu uz viena pirksta (11 minūtes un 38 sekundes).

Trešajā raidījumā piedalījās arī bārmeņi-žonglētāji "FLYTIE", skrituļotāja Elīza Pričina, breikeris Bruno Brokers, dziedātāja Lāsma Salmiņa, Oskars Petrovičs, kurš zina kalendāru no galvas, un "Cilvēks bez kauliem" – Valery Elastic.

Par raidījumu

"Ko tu proti, Latvija?" atlases raidījumos un pusfinālos dalībniekus vērtēs tikai žūrija: LTV ziņu vadītāja Ilze Dobele, sudraba un bronzas medaļu ieguvēja, paravieglatlēte Diāna Dadzīte, ģitārists un komponists Mārcis Auziņš. Savukārt fināla tiešraidē 30. aprīlī uzvarētāju balsojumā noteiks tikai skatītāji. 

Kopā notiks pieci atlases raidījumi, katrā piedalīsies septiņi līdz astoņi dalībnieki. No katras atlases kārtas pusfinālā iekļūs divi dalībnieki. Katrā pusfinālā piedalīsies pieci dalībnieki, no kuriem divi labākie iekļūs finālā. 

Viens no četriem "Ko tu proti, Latvija?" finālistiem, kurš saņems vislielāko skatītāju atbalstu, iegūs galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.

"Ko tu proti, Latvija?" – no 12. marta sestdienās pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti