Kāds tūrē ASV, bet par citu sarakstīta grāmata – iepazīsti šīs nedēļas raidījuma «Ko tu proti, Latvija?» dalībniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

26. marta vakarā raidījuma "Ko tu proti, Latvija?" trešajā epizodē skatītājus pārsteigs bārmeņi-žonglētāji, dziedātājas, skrituļotāja, kendamas triku meistars, breikeris, vīrietis, kurš zina no galvas kalendāru, un "cilvēks bez kauliem".

Bārmeņi-žonglētāji "FLYTIE"

"FLYTIE"
"FLYTIE"

Bārmeņi Linards un Romāns, izvēloties savu aizraušanos, iedvesmojušies no filmas "Kokteilis" ar Tomu Krūzu galvenajā lomā. Šovam pieteicās, lai popularizētu bārmeņu sportu jeb žonglēšanu ar bāra instrumentiem un dzērienu pudelēm. Puiši teic, ka tukšās pudeles, lai noņemtu etiķetes, mēdz mazgāt vannā un trikus trenē, arī rīta kafijai lejot klāt pienu. Iecienītākā dziesma, kad aiz bāra letes nostrādātas 12 līdz 16 stundas, bārmeņiem esot Dona "Salauzta sirds".

Dziedātāja Matilde Eglīte

Matilde Eglīte
Matilde Eglīte

11 gadus jaunā dziedātāja Matilde nāk no vairākās paaudzēs muzikālas ģimenes. Meiteni ļoti iedvesmo mūzikas skolotāja Laima Dimanta. Matilde piedzimusi Kopenhāgenā, Dānijā, kādu laiku kopā ar vecākiem dzīvojusi Maltas salā, bet nu Latvijā mācās dziedāt, spēlēt ukuleli un klavieres. Pagājušajā gadā sākusi mācīties arī klarnetes spēli. Meitene vēlētos iemācīties cept kūkas un uzstāties kopā ar Ališiju Kīsu (Alicia Keys).

Skrituļotāja Elīza Pričina

Elīza Pričina
Elīza Pričina

Elīzai ir 11 gadi un sapnis piedalīties daiļslidošanas sacensībās olimpiskajās spēlēs, iemācīties izlēkt četrkāršo akselu (lēciens daiļslidošanā). Mājsēdes laikā treniņi nenotika, tāpēc, lai nepazaudētu iegūtās prasmes, meitene daiļslidošanas elementus turpināja izpildīt mājas apstākļos. Elīzas tētis daiļslidošanas slidām pievienoja skrituļslidu ritentiņus. Meitene pašmācības ceļā arī iemācījusies salikt Rubika kubu. Trīs interesanti fakti par Elīzu – patīk skatīties detektīvseriālus, prot cept kūkas un tamborēt zīdaiņiem zābaciņus. 

Breikeris Bruno Brokers

Bruno Brokers
Bruno Brokers

Bērnībā Bruno trenējies karatē, vēlāk spēlējis futbolu FK "Ogre" un vēlējies kļūt par profesionālu futbolistu. 13 gadu vecumā apjautis, ka būtu forši dejot uz skatuves, pārsteigt cilvēkus ar deju trikiem. Puisis teic, ka izvēle starp dejošanu un futbolu bijusi grūtākā viņa dzīvē. 19 gadu vecumā strādājis Turcijā, kur uzstājies kopā ar pasaulslaveniem akrobātiem, dejotājiem un mūziķiem. Breikeris šobrīd trenējas divas līdz trīs stundas dienā, bez brīvdienām. Kādreiz savu prasmju attīstīšanai veltījis pat sešas līdz astoņas stundas dienā. Šobrīd Bruno trenē griešanos un stāju uz rokām, elkoņiem, pleciem.

Dziedātāja Lāsma Salmiņa

Lāsma Salmiņa
Lāsma Salmiņa

Dziedātāja Lāsma pēdējā gada laikā apzināti strādā, lai augu mūzikas jomā – attīsta vokālu, pašmācības ceļā apgūst ukuleles spēli. Viņa izaicina sevi, lai gūtu pieredzi un soli pa solim augtu. Lāsma teic, ka viņai padodas arī velobraukšana un peldēšana, patīk garas pastaigas un veselīgs dzīvesveids. Dziedātāja arī guvusi atzinību skaistumkonkursos Latvijā un pasaulē. 

Kendamas triku meistars Elvis Arhinovičs

Elvis Arhinovičs
Elvis Arhinovičs

Elvis kendamu pirmoreiz ieraudzījis drauga rokās skeitparkā. Pēc laika sanāca pamēģināt un dabūt pašam savu kendamu. Jaunietis teic, ka kendama nav domāta tikai bērniem un sīčiem, tas var būt arī meditācijas, reakcijas, acu un roku koordinācijas treniņa rīks, arī socializēšanās palīgs. Kendama ir universāla, jebkurš var uzmest bumbiņu vismaz uz lielā kausiņa. Elvis gribētu savu talantu parādīt Ziemeļamerikas atklātajā kendamas čempionātā (North American Kendama Open – NAKO), kā arī iekļūt Ginesa rekordu grāmatā ar spēju visilgāk nobalansēt banānu uz viena pirksta (11 minūtes un 38 sekundes).

Oskars Petrovičs – zina kalendāru no galvas

Oskars Petrovičs
Oskars Petrovičs

Oskaram bija desmit gadi, kad, šķirstot kalendāru, sāka mācīties no galvas tajā atrodamos vārdus. Šī nodarbe viņam tā iepatikās, ka kļuva par interesantu vaļasprieku. Apkārtējie bija izbrīnīti, ka viņš kaut ko tādu prot. Oskars teic, ka savu talantu var nodemonstrēt kā apbrīnojamu prasmi: "Nemaz specefektus nevajag, jo mutes vaļā un acis izbrīnītas ir visiem, kas mani izdomā pārbaudīt." Viņš teic, ka iemācās arī jaunos vārdus, ko ik gadu oficiāli pievieno kalendāram, un vēlas iekļūt Ginesa rekordu grāmatā kā latvietis, kas zina visu kalendāru no galvas. Oskaru atpazīs tie, kuri paguvuši izlasīt par viņu sarakstīto grāmatu – Andra Kalnozola "Kalendārs mani sauc".

"Cilvēks bez kauliem" – Valery Elastic

Valery Elastic
Valery Elastic

Bērnībā Valērijs gribēja kļūt par klaunu, bet mamma teica: "Kāds no tevis klauns, ja tu visu laiku esi skumjš?" Valērijs atbildēja, ka būs skumjais klauns, turklāt viens no viņa pirmajiem atveidotajiem tēliem vēlāk tiešām bija Pjero. Pirmo triku – taisīt vilnīti ar pirkstiem – iemācījās 5. klasē. Kopš tās reizes klasesbiedri Valēriju sāka dēvēt par Gumiju, bet viņš pats saprata, ka spēj darīt ko neparastu. Attīstīt talantus viņu motivēja Cirka studijas trenere Irina Levita 2006. gadā. Savukārt šovam pieteikties Valēriju mudināja sievasmāte. Kopš šova filmēšanas Valērija dzīve ļoti mainījusies – viņš devies tūrē pa ASV teātriem.

Iepriekšējos raidījumos augstākos žūrijas vērtējumus izpelnījās programmētājs-tamborētājs Kaspars Silavs, akordeonists Māris Balaško, dziedātāja Beate Megija Baranovska un "Drag queen" māksliniece KNTY. Šos talantus redzēsim šova pusfinālā, bet to, kuri no trešās pārraides dalībniekiem tiks tālāk, varēs uzzināt sestdien, 26. martā, pulksten 21.05, vērojot LTV1 vai REplay.lv.

Par raidījumu

"Ko tu proti, Latvija?" atlases raidījumos un pusfinālos dalībniekus vērtēs tikai žūrija: LTV ziņu vadītāja Ilze Dobele, sudraba un bronzas medaļu ieguvēja, paravieglatlēte Diāna Dadzīte, ģitārists un komponists Mārcis Auziņš. Savukārt fināla tiešraidē 30. aprīlī uzvarētāju balsojumā noteiks tikai skatītāji. 

Kopā notiks pieci atlases raidījumi, katrā piedalīsies septiņi līdz astoņi dalībnieki. No katras atlases kārtas pusfinālā iekļūs divi dalībnieki. Katrā pusfinālā piedalīsies pieci dalībnieki, no kuriem divi labākie iekļūs finālā. 

Viens no četriem "Ko tu proti, Latvija?" finālistiem, kurš saņems vislielāko skatītāju atbalstu, iegūs galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.

"Ko tu proti, Latvija?" – no 12. marta sestdienās pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti