Sestdien tiešraidē norisināsies Latvijas Televīzijas konkursa «Supernova» pusfināls

Jau šo sestdien, 3. februārī, par iekļūšanu Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" finālā sacentīsies 15 žūrijas izvēlētie pusfinālisti: Agnese Rakovska, Alekss Silvers, Avéi, grupa "B/H", Dons, Ecto, Edvards Strazdiņš, Funkinbiz, grupa "Jar of Kings", Katrīna Gupalo, grupa "Papīra lidmašīnas", Patrīcija Spale, Saint Levića, Sasha Sil un duets "Vēstulēs". Pusfināla tiešraidi pulksten 21.10 pārraidīs LTV1, REplay un portālā LSM.lv.

Skatītājiem Ketijas Šēnbergas un Laura Reinika vadībā būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē vērtēt dziesmu izpildījumus. Pusfināla tiešraides laikā skatītāju zvanu un īsziņu balsojums un žūrijas vērtējums būs vienlīdz svarīgs un noteiks 10 labākos, kuri par uzvarētāja titulu sacentīsies konkursa finālā 10. februārī.

Uzstāšanās secība pusfinālā un konkursa dziesmu vēstījumi:

1. Agnese Rakovska

"Kaut arī dzīvojam laikā, kad tehnoloģijas šķietami atvieglo mūsu ikdienu, cilvēki nav kļuvuši ne gudrāki, ne vairāk mīlēti, bet tieši pretēji – palikuši vientuļāki un mēģina atrast laimi dažādos veidos. Dziesma "AI" ir par mūžīgajām ilgām un vēlmi pēc iespējas ātrāk atrast savu patieso otru pusīti," par dziesmu teic tās izpildītāja.

2. Patrīcija Spale

Dziesmā "Heaven’s Raining Down on Me" izteikta pateicība mīļotajam cilvēkam par pozitīvo ietekmi, liekot smaidīt, nesot gaismu un prieku ikdienā. Mūziķe komentē: "Ar šo dziesmu es vēlos parādīt, ka vienkāršībā slēpjas skaistums. Mīlestība, pēc kuras mēs visi alkstam un vēlamies piedzīvot, ir iespējama, ja novērtējam viens otru, esam pateicīgi, ja esam drosmīgi teikt labus vārdus un uzņemties atbildību."

3. "B/H"

"Ikdienā, kad cilvēka ikdienas režīms ir "darbs – mājas, mājas – darbs" un pasaule ir pilna šausmām, mēs gribam atgādināt, cik svarīgi ir kaut uz mirkli nomainīt vidi, izvēdināt galvu, atpūsties un ķert sajūtas, ko sniedz pati dzīve," par dziesmu "Amsterdam" teic grupas dalībnieki. Mūziķi vēlas atgādināt, ka "mēs dzīvojam tikai vienreiz, un, ja to dara pareizi, ar to pietiek!"

4. Alekss Silvers

"Mūsdienās vairums cilvēku tiecas pēc uzmanības un bagātības, nevis pēc mīlestības. Atklājot savas patiesās jūtas un dvēseli, cilvēks nereti netiek novērtēts, jo cilvēki dod priekšroku izrādei un šovam, nevis emocionālai atklātībai. Dziesma "For the Show" vēsta par to, ka mūsu pasaulē patiesas jūtas tiek atstātas otrajā plānā, priekšroku dodot materiālajam un ārējām spīdumam," dziesmas vēstījumu komentē tās izpildītājs.

5. "Jar of Kings"

Domājot par dziesmas vēstījumu, grupas dalībnieki komentē: "Dziesma "Wildfire" ir par vēlmi ar mūziku aizraut klausītāju sirdis, liekot justies brīviem, dzīviem un emocijās atraisītiem, dedzināt robežas, kas, pašiem nemanot, mēdz mūs ielikt rāmjos un liedz baudīt dzīves un rokmūzikas ugunīgo enerģiju. Tā ir par vēlmi ļauties roka "mežonīgās uguns" spēkam, būt dzīviem un stipriem."

6. Saint Levića

"Cilvēki domā, ka dzīvos mūžīgi un nenovērtē laiku, kas viņiem dots, to izniekojot nelietderīgām un nevajadzīgām lietām. Kādā brīdī atnāk apziņa, ka mēs uz šīs zemes nebūsim mūžīgi un ka mēs esam tikai viesi. Tomēr, kad šī apziņa atnāk, nereti ir jau par vēlu. Ir jāsaprot, ka mēs nekad nezinām, cik laika mums ir atvēlēts, un jādzīvo šodien un tagad," par dziesmu "Tick-Tock" stāsta tās izpildītāja.

7. Sasha Sil

"Dziesma "Love is a Language" vēsta par ceļojumu no tumsas uz garīgo atjaunotni un mīlestību.  Ja mēs sākam dalīties mīlestībā ar citiem, tad pasaule un cilvēki kļūs laimīgāki. Izpildot dziesmu, vēlos caur vārdiem un vizuālo pavadījumu atvērt cilvēku sirdis, izsaucot spēcīgas emocijas un, iespējams, pat asaras," par dziesmu teic tās izpildītāja.

8. "Papīra lidmašīnas"

Grupas dalībnieki par dziesmu "Mind Breaker" saka: "Dziesma stāsta par toksiskām attiecībām  vai precīzāk – to beigām. Pienāk brīdis, kad vairs nav spēka klausīties, ko otrs saka, un viss, ko dzirdi galvā, ir vien la-la-lā. Kad ir sasniegts lūzuma punkts, zūd vēlme saistīties ar otru cilvēku, pat ja viņš mēģina atvainoties."

9. Avéi

Dziesma "Mine" stāsta par savas teritorijas noteikšanu un simpātijām, kas robežojas ar apsēstību. "Neprotu un negribu dalīties ar to, kas man pieder, jo es apzinos savu vērtību. Esmu mazliet apjukusi, jo nekad neesmu šādi jutusies, un neviens mani tā nekad nav ietekmējis. Skaidri zinu savas vēlmes un mērķus, un kā tos sasniegt. Gaidu pirmo signālu, lai spēle var sākties," par savas dziesmas vēstījumu izsakās māksliniece.

10. Ecto

Dziesma "Outsider" ir par atsvešinātības un vientulības izjūtu, bet arī par brīvību, ko šīs sajūtas var sniegt. "Dziesmā stāstīts, ka pat visbezcerīgākajās situācijās iespējams atrast spēku sevī un izlauzties," saka jaunais izpildītājs.

11. Dons

Komentējot savu dziesmu "Hollow", mūziķis izsakās ar Imanta Ziedoņa vārdiem: "Šausmīgi daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās."

12. Katrīna Gupalo

"Dziesma "The Cat’s Song" stāsta par dienu kāda mīļa, rotaļīga un drosmīga kaķīša dzīvē. To piepilda saimnieka modināšana un saules staru ķeršana, skaistākā sapņa medības un nakts skrējiens pāri jumta korēm un apavu kārbām, bet pats galvenais – mūžīgā vēlme spēlēties," par savu dziesmu izsakās mūziķe.

13. Funkinbiz

Mākslinieks par dziesmu "Na Chystu Vodu" stāsta: "Na chystu vodu ir teiciens ukraiņu valodā, kura simboliskā nozīme ir saistīta ar patiesību, atklātību, kaut ko īstu un nesamākslotu. Dziesmas vēstījums atspoguļo patiesuma nozīmi – tas kā tīrs un skaidrs ūdens atklāj sevī visu, attīra no liekā un dod iespēju piedzīvot mīlestību."

14. "Vēstulēs"

Dueta dalībnieki stāsta: "Dziesma "kur?" vēsta par vientulību – sajūtu, kas kādā brīdī piemeklē ikkatru, – un tās dažādajām izpausmēm. Vientulībā radies izmisums ir no malas grūti nolasāma sajūta, kas iekšēji neliek mieru. Gribas ar kādu dalīties savās pārdomās, pretī saņemot patiesas rūpes. Dziesmas laikā mēs saprotam, ka klausāmies viens otrā, un to novēlam arī klausītājiem."

15. Edvards Strazdiņš

"Dziesma "Rock n' Roll Supernova" ir aicinājums ļauties enerģijas pilnajām rokenrola sajūtām, izrauties no ikdienas rutīnas un caur mūziku un deju radīt dzīvesprieku. Tās mērķis ir radīt nostalģijas sajūtu klausītājos, kā arī iedvesmot atbrīvoties un izkustēties. Dziesma ir par mīlestību, bet ne tikai par tādu, ko jūtam pret kādu cilvēku, bet arī par mīlestību pret sevi un dzīvi kopumā," par dziesmu atklāj tās izpildītājs.

Paralēli konkursa "Supernova" tiešraidei skatītāji ir aicināti sekot līdzi aktivitātēm LTV un "LTV Supernova" sociālo mediju kontos. Sociālajā tīklā "Instagram" būs vērojamas gatavošanās un tiešraides aizkulises. Savukārt Latvijas Radio 5 personības Mārtiņa Pabērža komentāriem par mākslinieku priekšnesumiem varēs sekot līdzi sociālajā tīklā "X". Īpašs "Supernovas" saturs pusfināla un fināla nedēļās vērojams arī LTV jauniešu platformās "16+" un "+AUDZIS" – "YouTube", "Instagram" un "TikTok" kontos.

Konkursa "Supernova" uzvarētājs, kuru 10. februārī noteiks žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējumā,  iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijas pilsētā Malmē.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija Latvijas mūzikas un šovbiznesa industrijas, televīzijas pārstāvju, kā arī ārvalstu ekspertu sastāvā. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad žūrijas pārstāvju vārdi tiks atklāti tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti