Otro gadu komiķi «Izsmies karakuģi Ukrainas brīvībai»

1. aprīlī no pulksten 15.00 mūzikas namā "Daile" jau otro gadu apvienosies vairāki pašmāju komēdijas žanra pārstāvji, lai labdarības pasākumā "Izsmej karakuģi Ukrainas brīvībai" veltītu savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam. Par pasākumā saziedotajiem līdzekļiem, sadarbojoties ar ziedot.lv, bezrindas.lv, Ukrainai tiks iegādāti strāvas ģeneratori, informēja organizatori.

Pagājušā gada pasākums "Izsmej karakuģi Ukrainas brīvībai" saņēma Latvijas komēdijas gada balvu "Grābeklis" par gada notikumu komēdijā. Šogad tas notiks trīs daļās, jo pulcēs teju visus Latvijas labākos komēdijas žanra pārstāvjus. Baiba Sipeniece-Gavare, Valters Krauze, "Mēs jūs mīlam", "Divas", "Comedy Latvia", Roberts Gobziņš, Ufo, "Dziļi violets", kā arī Valters Pūce un Dainis Tenis ir daļa no notikuma repertuāra.

Iegādājoties biļeti uz pasākumu, skatītāji var izvēlēties ziedojuma summu. Arī notikuma laikā mūzikas namā "Daile" būs iespēja veikt papildu ziedojumus.

"Krievijas agresīvo gaisa uzbrukumu rezultātā cietuši 40 % Ukrainas elektroapgādes infrastruktūras. Daudzām apdzīvotām vietām nav elektrības, pilsētas un ciemi slīgst tumsā. Tā ir jauna, nežēlīga realitāte, ar kuru ukraiņiem ir jāsadzīvo," norādīja pasākuma organizatori. "Lai nodrošinātu skolu, slimnīcu, bērnudārzu un armijas daļu darbību kaut minimālā apmērā, vajadzīgi strāvas ģeneratori. Tā brīžiem ir vienīgā iespēja uzsildīt tēju, uzlādēt telefonus, rācijas un sakaru iekārtas – ar ģeneratoriem var nodrošināt izlūkiekārtu un uzbrukumiekārtu uzlādēšanu, kas vitāli svarīgas, lai aizsargātu savu zemi. Šobrīd Ukrainas armijas vienības visbiežāk pieprasa kompaktus dīzeļģeneratorus 5–7 kwh apmērā."

"Izsmej karakuģi Ukrainas brīvībai" tiek rīkots pēc Anetes Bendikas, Ralfa Eilanda un "Gingercat" iniciatīvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti