Noslēgusies pieteikšanās konkursā «Supernova» – Eirovīzijas atlasei iesniegtas 108 dziesmas

Noslēgusies dziesmu pieteikšana Latvijas Televīzijas (LTV) konkursam "Supernova" – šogad iesniegtas 108 dziesmas. Konkursa televīzijas tiešraidēs februārī skatītājiem atkal būs iespēja lemt, kuram mūziķim vai grupai uzticēt godu un atbildīgo uzdevumu pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā 2024. gada maijā Malmē, Zviedrijā.

"Esam saņēmuši 108 unikālus un personīgus skaņdarbus visdažādākajos muzikālajos žanros, kas apliecina, ka mūzika ir universāla valoda, kura vieno mūs visus. Mūziķu atsaucība dalībai konkursā un skatītāju ikgadējā aktīvā iesaiste balsošanā pierāda, cik ikvienam no mums ir būtiski, lai Latvija godam būtu pārstāvēta Eirovīzijas dziesmu konkursā, ko vēro miljoniem skatītāju visā pasaulē, dziesmai uz Eiropā lielākās skatuves izskanot spoži un pārliecinoši," teic LTV Bērnu, jauniešu un izklaides raidījumu redakcijas vadītāja Agnese Štrause-Kubliņa.

Izvēloties dziesmas "Supernovas" nākamajai kārtai, kas notiks televīzijas tiešraidē, žūrija vērtēs to oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu un atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, savukārt, lemjot par izpildītāju dalību konkursā, izšķirošas būs mūziķu vokālās spējas, iepriekšējie sasniegumi mūzikas nozarē un potenciāls gūt panākumus nākotnē.

Jau 2024. gada janvārī žūrijas izvēlētos "Supernovas" dalībniekus būs iespēja iepazīt ikvienam konkursa līdzjutējam, savukārt televīzijas šovos februārī skatītāji varēs novērtēt priekšnesumus un finālā kopā ar žūriju lemt, kuram dalībniekam piešķirt ceļazīmi uz Eirovīziju.

LTV izvēlētajā žūrijā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Kā ierasts, drošības apsvērumu dēļ žūrijas pārstāvju vārdus LTV atklās pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

2023. gadā konkursā "Supernova" uzvarēja un iespēju piedalīties Eirovīzijā Lielbritānijā ieguva grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā".

67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Zviedrijas pārstāve Lorēna ar dziesmu "Tattoo", tāpēc 2024. gada konkurss notiks Zviedrijas pilsētā Malmē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti