XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Dziesmubērns". Koru koncertstāsts. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

Priekšvārds. "Dziesmu koks" koru mūzikas koncerts.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

Dziesmu un deju ceļš. Saulesvija. Vidzeme. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

VIDEO: #dziedundejo2021 dziesmu un deju ceļš «Saulesvija. Vidzeme»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

6. novembrī LTV ēterā pirmo reizi skatāms Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 dziesmu un deju ceļš “Saulesvija”, kas devās cauri Vidzemei.

Ja ierasti ir bijis, ka svētku dalībnieku gājienā cauri Rīgas centram dodas visu Latvijas pašvaldību delegācijas ar saviem kolektīviem, pašvaldības vadību, karogiem un vimpeļiem, ceļa malā viņus uzmundrina un sveic skatītāji, kā arī īpaši sveicinātāji, gājienu ievada svētku rīkotāju un valsts vadītāju rindas, kas vēlāk kādā vietā sagaida un sveicina visus dalībniekus, tad šoreiz bija otrādi – delegācijas atradās savās mājās, bet svētku organizatori un sveicinātāji devās uz novadiem – ar svētku auto un Saules ripu. 7000 cilvēku satikšanās prieks vasaras karstumā, saulē un lietū 42 pašvaldībās – viss notika tieši tā, kā īstam dziesmu svētku gājienam pienākas!

Ceļš “Saulesvija” veidots kā klātienes mirkļu un video fiksējums norisēs, kurā nepilnas stundas garumā ikvienā pašvaldībā īpašais svētku vēstnesis kopā ar atraktīvu ceļotāju – sveicinātāju nodeva svētku organizatoru pateicības un dāvanas ikvienam, kurš gatavojās XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, apguva svētku repertuāru, veidoja aizraujošus video sveicienus un video priekšnesumus.

Notikuma laikā svētku auto no 12. jūlija līdz 29. jūlijam ieripoja katrā no 43 Latvijas pašvaldībām.

“Saulesvijas” ceļš dalījās vairākos staros – pirmais no 12. jūlija līdz 14. jūlijam brauca pa Kurzemi (12.07. – Kuldīga, Jūrkalne, Ventspils; 13.07. – Liepāja, Grobiņa, Saldus; 14.07. – Talsi, Roja, Engure, Tukums, Kandava, Dobele);

15. un 16. jūlijā ceļoja pa Zemgales un Latgales novadiem (15.07. – Jelgava, Eleja, Ozolnieki, Bauska, Iecava, Salaspils, 16.07. – Skrīveri, Aizkraukle, Pļaviņas, Jēkabpils, Līvāni).

No 19. līdz 22. jūlijam Svētku auto devās uz Latgales, Sēlijas un Vidzemes novadiem (19.07. – Preiļi, Ilūkste, Slutišķi, Daugavpils, 20.07. – Dagda, Krāslava, Rēzekne, Lūznava, 21.07. – Ludza, Balvi, Alūksne).

No 22. jūlija līdz 26. jūlijam – Vidzemē (22.07. - Madona, Gulbene, Smiltene, 23.07. – Valka, Strenči, Valmiera, Burtnieki, Mazsalaca, Limbaži, 26.07. – Priekuļi, Cēsis, Sigulda, Inčukalns, Krimulda, Sēja, Saulkrasti).

27. – 29. jūlijā viesojās Pierīgā un noslēdzās Rīgā (27.07. – Carnikava, Ādaži, Garkalne, Ropaži, Ulbroka, Ogre, 28.07. – Ķekava, Olaine. 29.07. – Jūrmala, Babīte, Mārupe, Rīga).

#dziedundejo2021 ceļš "Saulesvija"

Vairāk

KONTEKSTS:

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no 1 līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti