Skolēnu dziesmu un deju svētku rīkotāji: Ceram, ka cilvēki iegādājas biļetes godprātīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumi tiks apmeklēti kupli, par to spriest ļauj objektīvi dati par pārdotajām biļetēm. Kā jau vēstījām, pirmajās divās tirdzniecības dienās nopirktas 29 500 biļetes, kas kopā ar rezervācijām veido 65% no tirdzniecībā pieejamām biļetēm. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa norāda: "Mēs ļoti ceram, ka cilvēki iegādājas biļetes godprātīgi."

Šobrīd uz vairākiem XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumiem biļetes nav pieejamas, jau tradicionāli vislielākā interese ir par deju koncertiem. Kā norāda Agra Bērziņa, situācija gan vēl varot mainīties: "Vakar vakarā skatījos un bija parādījušās biļetes uz tautas deju lielkoncertu "Līdz varavīksnei tikt" gan 10.jūlijā, gan 11.jūlijā. Es aicinu klausītājus un dziesmu svētku atbalstītājus, līdzjutējus, visus, kuri ir ieinteresēti, sekot līdzi situācijai, jo ir ļoti daudz rezervētu biļešu. Jāseko līdzi - tās, kas netiek izpirktas, parādās tirdzniecībā."

Agra Bērziņa atgādina par daudziem citiem ne mazāk interesantiem pasākumiem: "Brīnišķīgs koncerts būs Ķīpsalas izstāžu hallē, kur kopā pulcēsies visu Latvijas skolēnu pūtēju orķestri koncertā "Taures sauc". Tāda iespēja ir tikai Latvijā, jo ne Igaunijā, ne Lietuvā nav tik lieli skolēnu pūtēju orķestri un ar tik varenām programmām. Tāpēc aicinu nākt un atbalstīt gan koncertu, gan ģenerālmēģinājumu!"

Biļetes vēl pieejamas arī uz noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu" ģenerālmēģinājumu sestdien, 11.jūlijā, Mežaparka Lielajā estrādē, uz pašu noslēguma koncertu svētdienas, 12.jūlija, koncertu gan šobrīd biļetes nav pieejamas. "Tāpat aicinām apmeklēt folkloras konkursa uzvarētāju koncertu Latvijas Mūzikas akadēmijā, vēl arī ir pieejamas biļetes uz bērnu un jauniešu simfonisko orķestru koncertu "Tūkstošbalsu simfonija"," saka Agra Bērziņa, uzsverot - ļoti daudz ir arī bezmaksas pasākumu, piemēram, Vērmanes dārzā no otrdienas, 7.jūlija, līdz svētdienai, 12.jūlijam, darbosies dažādi kolektīvi.

"Visu nedēļu aktivitāšu ir ļoti daudz. Mēs ceram, ka svētkos gan vecāki, gan Rīgas viesi būs iepriecināti par bērnu sniegumu, bērnu koncertiem, kas šogad sarūpēti ļoti kuplā skaitā. Pirmo reizi svētkos piedalīsies tik liels skaits dalībnieku - vairāk nekā 37 tūkstoši dalībnieku," atgādina Agra Bērziņa.

Lai novērstu spekulēšanas iespēju, vienā pirkuma reizē viena persona var iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes uz katru Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumu. Jautāta, vai limits ir pietiekams regulējums, Agra Bērziņa norāda: "Mēs ļoti ceram, ka cilvēki iegādājas biļetes godprātīgi. Ņemot vērā, ka šie koncerti ir vairāk paredzēti ģimenēm ar bērniem - ja viens brālis dejo un māsa dzied, tad lai arī citi brāļi varētu tikt uz koncertu, tāpēc ir astoņu biļešu ierobežojums, nevis četras vai divas biļetes."

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam. Būtiskākie svētku notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Radio, Latvijas Televīzijā un internetā. Plašāka informācija par XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem pieejama svētku mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti