Ceļojums

Iepazināmies ar Ogres Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansambli „Rota”

Ceļojums

Iepazināmies ar Jēkabpils valsts ģimnāzijas kori "Ritums"

Iepazināmies ar Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopu

«Saulesvija» mūs atkal saveda kopā – Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa izbauda #dziedundejo2021 atmosfēru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tieši Piejūras novads vienīgie visā Latvijā paspēja klātienē nodot folkloras kopu programmu Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. To starpā bija arī Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa un tās vadītāja Antra Deniškāne. Folkloras kopa bija patiešām cītīgi sagatavojusies un skatē ieguva I pakāpi. Savukārt savas prasmes pēc pandēmijas laika Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa izrādīja 26. jūlijā, kad  #dziedundejo2021 norise “Saulesvija” ciemojās Saulkrastu novadā. 

Dziesmu svētku ceļojums

Latvijas Radio 2 pēcpusdienas programmā „Ceļojums” dosimies „Dziesmu svētku ceļojumā”, lai iepazītos ar dziedošajiem, dejojošajiem un muzicējošajiem kolektīviem – Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Uzzināsim, kā e-vidē noritējusi gatavošanās lielajam notikumam, dalīsimies atkalsatikšanās priekā un kopā vēlreiz izdzīvosim citādo svētku norisi.

Lielā pauze un atšķirtība nav mazinājusi aktīvo jauniešu mīlestību pret mūziku, vēlmi dziedāt un turpināt iesākto. Folkloras kopas vadītāja Antra Deniškāne ļoti lepojas ar savām meitenēm un puišiem, un ir pateicīga par jauniešu pacietību, kā arī gribēšanu atkal tikties un muzicēt kopā pēc pandēmijas.

“Galvenais secinājums pēc šī pandēmijas laika – veselība ir galvenā dzīves rota. Pašlaik atkal vācamies kopā, būsim kādi 20 dalībnieki dažādās vecuma grupās, kas, man liekas, ir pats labākais, kas vien var būt, kad paši mazākie ir kopā ar lielajiem.

Lielākie mums ir šogad jau 9. klase, mazie 1. klasīte. Mēs sanākam kopā un apgūstam dažādas tradīcijas un priecājamies, ka mēs varam tajās izdzīvoties – gan dziedot, gan rotaļās ejot, gan visu pārējo dzīves gudrību smelties,” stāsta Antra Deniškāne.

Iestājoties pandēmijai, klātienē folkloras kopa satikās vairs tikai 2021. gada jūlijā aiz mūzikas klases loga, skolotājas pagalmā un jūras krastā. Līdz tam folkloras kopas bērni un jaunieši mācījās pielāgoties situācijai – ar katru dalībnieku strādāja individuāli "Zoom" platformā, iespēju robežās tika pildīti dažādi uzdevumi mājās un filmēti rezultāti. Antra Deniškāne apgalvo, ka  gatavošanās #dziedundejo2021 norisēm Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopai deva ne tikai patīkamas emocijas, bet arī

“šis citādais gājiens “Saulesvija” mūs atkal saveda kopā.”

Folkloras kopas dalībnieces Emīlija, Estere un Žaklīna pirmo reizi piedalās Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, un meitenēm ļoti patīkot svētku atmosfēra un iespēja sanākt kopā:

“Mums ir ļoti forša kompānija, ar ko var pavadīt ļoti labi laiku. Rotaļas ir ļoti interesantas, mums ļoti patīk dziedāt.”

Zvejniekciema folkloras kopa ļoti lepojas ar savu novadu un citiem iesaka apmeklē Balto kāpu, Saulkrastu pludmali, Velosipēdu muzeju, Saulkrastu vēstures muzeju, Skultes kokostu un jauno jahtu un laivu piestātni ar arhitektes Martas Staņas veidotajām ēkām. 

Dziesmu svētku ceļojums

Vairāk

KONTEKSTS:

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no viena līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti