Sēņu pasta ar salami un baravikām – «Gatavo dabā» recepte

LTV raidījumā "Gatavo dabā" ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar mikoloģi Diānu Meieri devās sēņot. Meža viducī uz šķīvja tiks likta gan paštaisīta sēņu pasta ar salami un baravikām, gan ceptas sēnes ar mencu un sviestā sautētiem kalē jeb lapu kāpostiem.

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 20 g kaltētu baraviku pulvera
  • 3 olas

Mērcei:

  • Sēnes
  • Salami
  • Saldais krējums

Pagatavošana

  1. Gatavo pastu: uz darba virsmas izber miltus, kaltētu baraviku pulveri un kaudzītē iesit 3 olas. Visu samīca viendabīgā masā, ietin plēvē un ļauj mīklai atpūsties 30 – 60 min.
  2. Gatavo mērci: uz pannas apcep sēnes un kubiņos sagrieztu salami. Tad klāt pievieno saldo krējumu. Ļauj, lai tas nedaudz novārās, un atstāj mērci malā, lai turpinātu gatavot pastu.
  3. Pastas mīklu dala trīs daļās, no katras izrullē garas strēmeles, visu laiku pievienojot miltus - pārloka plāni izrullēto pastu 4 daļās un tad to sagriež smalkās strēmelēs.
  4. Pastu liek vārīties. Kad pasta gatava (nepieciešamas 2-3 minūtes), to liek pannā ar gatavo mērci. Visu kopā izmaisa un pasniedz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti