Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 20 g kaltētu baraviku pulvera
- 3 olas
Mērcei:
- Sēnes
- Salami
- Saldais krējums
Pagatavošana
- Gatavo pastu: uz darba virsmas izber miltus, kaltētu baraviku pulveri un kaudzītē iesit 3 olas. Visu samīca viendabīgā masā, ietin plēvē un ļauj mīklai atpūsties 30 – 60 min.
- Gatavo mērci: uz pannas apcep sēnes un kubiņos sagrieztu salami. Tad klāt pievieno saldo krējumu. Ļauj, lai tas nedaudz novārās, un atstāj mērci malā, lai turpinātu gatavot pastu.
- Pastas mīklu dala trīs daļās, no katras izrullē garas strēmeles, visu laiku pievienojot miltus - pārloka plāni izrullēto pastu 4 daļās un tad to sagriež smalkās strēmelēs.
- Pastu liek vārīties. Kad pasta gatava (nepieciešamas 2-3 minūtes), to liek pannā ar gatavo mērci. Visu kopā izmaisa un pasniedz.