Ceptas sēnes ar mencu un sviestā sautētiem kalē kāpostiem – «Gatavo dabā» recepte

LTV raidījumā "Gatavo dabā" ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis šoreiz dabā devās kopā ar mikoloģi Diānu Meieri. Ko var un ko labāk nelikt savā sēņu grozā? Viņi kopā pagatavoja sēņu pastu ar salami un baravikām un ceptas sēnes ar mencu un sviestā sautētiem kalē jeb lapu kāpostiem.

Sastāvdaļas

  • Sēnes
  • Sviests
  • Kalē kāpostu lapas
  • Pāris cidonijas
  • Menca

Pagatavošana

  1. Uz karstas pannas apcep sēnes. Pievieno sviestu un kalē kāposta lapas.
  2. To visu apmaisot un lapas karsējot, tās nedaudz saplaks un uzsūks ceptā sviesta garšu un aromātu.
  3. Klāt pievieno arī rupji sagrieztas cidonijas, lai tās atdotu savu skābumu kalē lapām.
  4. Pēc tam uz pannas sviestā apcep zivi. Uz pannas atstāj iepriekš ceptās cidonijas, jo tās labi ies kopā ar zivi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti