Sieru meistares Ināras vadītajā saimniecībā Jelgavas novada Sesavas pagastā top trīs desmiti dažādu sieru šķirņu, kā arī vasarās tiek audzētas avenes, tomāti un gurķi, kas pēcāk tiek konservēti un pārdoti Jelgavas mājražotāju veikalā. Raidījumā saimniece sievas cienāja ar ķirbju un tomātu sulas krēmzupu.
Uzkoda - „Rudens garša Mālkalnu gaumē”
Sastāvdaļas
- Sīpoli – 3 gab
- Burkāni – 200 g
- Selerijas sakne – 700 g
- Ķirbis – 1 kg
- Kartupeļi – 250 g
- Tomātu sula – 2 l
- Saldais krējums – 200 g
- Sāls
- Pipari
- Baltmaize – 5 šķēles
- Bekons – 150 g
Pagatavošana
Sīpolus un burkānus sagriež mazos gabaliņos un apcep. Liek katlā, pievienojot sagrieztu seleriju, ķirbi un kartupeļus.
Nelielā ūdens daudzumā visu sautē, līdz dārzeņi ir mīksti, pielej tomātu sulu un uzvāra. Atdzesē, sablendē, pielej saldo krējumu un vēlreiz uzvāra.
Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņu kubiņiem un plānām apcepta bekona šķēlītēm.