Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Viena katla ēdiens

Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Pilns ar ogām

Nogaršo ar Pieci. Deserts pie dabas

Dabā gatavoti deserti. Pavāra ieteikumi vienkāršiem, ašiem un gardiem saldajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Mums pavisam noteikti uzlabojas dzīves kvalitāte, ja mēs ēdam labus, garšīgus desertus un pavadām laiku pie dabas," pārliecināts ir pavārs Renārs Purmalis, kurš mudina abas šīs lietas apvienot. Pie dabas vai svētkos pagalmā vasaras sezonā vislabākie deserti ir tie, kas ir vienkārši un bieži vien pagatavoti no pāris augļiem un ogām, pavārs ieteica Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci". 

Uz ugunskura cepti zefīri

Visvienkāršākais deserts, ko uz ugunskura mīl gatavot bērni, ir cepti zefīri. Tos gatavojot, svarīgi atcerēties, ka uz iesmiņa uzdurtie saldumi jātur nevis ugunī, bet nedaudz virs tās – tad tie lēnām karamelizējas un uzpūšas. Izcepto zefīru var baudīt kopā ar šokolādi, saspiežot to starp diviem cepumiem. 

Pildītie banāni

Vēl viens vienkāršs, bet jau nedaudz veselīgāks našķis, ko pagatavot pie dabas, ir cepti banāni. Banāna mizā gareniski nedaudz iegriež, uzliek to uz grila, lai tas apcepas un paliek silts, iegriezumā ieliek šokolādi vai mazos zefīrus, uzbirdina kaltētus augļus. Pēc piecām, desmit minūtēm šokolāde būs izkususi, banāns iekšpusē izcepies, un deserts gatavs pasniegšanai. 

Cepti āboli

Ja ir vēlme pēc pavisam veselīga deserta vai šokolāde un citi našķi ir palikuši mājās, var uzcept ābolu, to ietinot folijā un atstājot oglēs aptuveni 10 minūtes. Auglī esošais cukurs cepoties karamelizējas, radot izteikti saldu garšu, kas patiks ikvienam. Ābolu pirms cepšanas var pildīt arī ar medu, šokolādi vai kādu ievārījumu. 

Grilēts ananass

Ananasu no ārpuses nomizo, atstājot lakstus. To aptin ar striķīti un pakarina virs ugunskura uz kādām divām, trim stundām lēnām cepties. Tad to griež šķēlītēs un pasniedz ar saldējumu vai ēd tāpat. 

Grilēti persiki

Persiku sagriež gabaliņos, uzliek uz pannas, apcep. Tiem pielej rumu vai viskiju un turpina cept, kamēr alkohols iztvaiko un persiki ir karamelizējušies. Grilēti persiki arī ļoti labi garšo kopā ar saldējumu, taču tos var pasniegt kopā arī ar citiem desertiem vai krēmiem. 

Pavārs norādīja, ka apcept un karamelizēt var arī bumbierus, ābolus, plūmes un pat arbūzu, taču tas jādara pavisam aši, jo ļoti svarīgi ir augļus nepārcept, lai tie neizšķīst putrā. 

Vienkāršais zemeņu deserts

Saputo olbaltumu no trīs olām, putojot pakāpeniski pieber 150–200 gramus cukura. Gaisīgās putas liek uz svaigām zemenēm un pārber ar sakapātām piparmētrām. Olbaltumu vēl var apdedzināt ar gāzes degli. 

Citas "Nogaršo ar pieci" receptes

 Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti