Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Ceturtā recepte

Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Sestā recepte

Nogaršo ar Pieci. Piektā recepte

Vienkārša šokolādes fondanta recepte saldiem mirkļiem

Nelielo kūciņu, no kuras pēc pārgriešanas uz pusēm iztek karsta šokolāde, jeb šokolādes fondantu nemaz nav tik sarežģīti pagatavot, ja seko līdzi pavāra Renāra Purmaļa receptei, ko viņš atklāja Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci". Turklāt to pēc nepieciešamības var gan uzglabāt ledusskapī, gan sasaldēt un pagatavot tikai pirms pasniegšanas. 

Nepieciešams:

  • 200 grami cukurs

  • 200 grami milti

  • 200 grami melnās šokolādes

  • 200 grami sviesta

  • 6 olas

Pagatavošana

Olas pārsit vienā bļodā un pievieno 200 gramus cukura. Masu sakuļ, lai cukurs izšķīst. To var darīt gan ar mikseri, gan roku palīdzību. Paralēli citā katliņā ūdens peldē izkausē 200 gramus šokolādes un 200 gramus sviesta. Šķidrumu jāpieskata - to nevajag uzvārīt, nevajag arī mēģināt karsēt uz uguns, lai šokolāde nesadegtu. Izkusušo šokolādi un sviestu samaisa kopā ar olu un cukura maisījumu. Klāt pievieno 200 gramus miltu, visu samaisa. 

Tālāk vai nu folija vienreizējās formiņas, fondanta trauciņus vai vienkārši mazas kafijas krūzītes ietauko ar sviestu vai eļļu un pilda ar sagatavoto mīklu. Atšķirībā no vēlamā pasniegšanas laika, fondantus cep uzreiz apmēram piecas sešas minūtes, lai vidū vēl saglabātos šķidra šokolāde, vai arī sapildītos trauciņus ieliek ledusskapī. Tad, īsi pirms deserta pasniegšanas, tos cep apmēram astoņas minūtes. 

Sapildītās formiņas var arī sasaldēt brīžiem, kad pēkšņi sagribas fondantu, tad, izņemot sapildītās formiņas no saldētavas, tas jācep apmēram 12-13 minūtes. 

Fondantu, kamēr tas vēl karsts, visgaršīgāk pasniegt kopā ar saldējumu, ieteica pavārs. 

 

Deserti

 

Piecas garšas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt