Nepieciešams:
-
200 grami cukurs
-
200 grami milti
-
200 grami melnās šokolādes
-
200 grami sviesta
-
6 olas
Pagatavošana
Olas pārsit vienā bļodā un pievieno 200 gramus cukura. Masu sakuļ, lai cukurs izšķīst. To var darīt gan ar mikseri, gan roku palīdzību. Paralēli citā katliņā ūdens peldē izkausē 200 gramus šokolādes un 200 gramus sviesta. Šķidrumu jāpieskata - to nevajag uzvārīt, nevajag arī mēģināt karsēt uz uguns, lai šokolāde nesadegtu. Izkusušo šokolādi un sviestu samaisa kopā ar olu un cukura maisījumu. Klāt pievieno 200 gramus miltu, visu samaisa.
Tālāk vai nu folija vienreizējās formiņas, fondanta trauciņus vai vienkārši mazas kafijas krūzītes ietauko ar sviestu vai eļļu un pilda ar sagatavoto mīklu. Atšķirībā no vēlamā pasniegšanas laika, fondantus cep uzreiz apmēram piecas sešas minūtes, lai vidū vēl saglabātos šķidra šokolāde, vai arī sapildītos trauciņus ieliek ledusskapī. Tad, īsi pirms deserta pasniegšanas, tos cep apmēram astoņas minūtes.
Sapildītās formiņas var arī sasaldēt brīžiem, kad pēkšņi sagribas fondantu, tad, izņemot sapildītās formiņas no saldētavas, tas jācep apmēram 12-13 minūtes.
Fondantu, kamēr tas vēl karsts, visgaršīgāk pasniegt kopā ar saldējumu, ieteica pavārs.
Deserti