Jaunumi
Dziesmu svētku dalībnieki svētdien dosies gājienā, skanēs atklāšanas koncerts, sāksies gadatirgus
Dziesmu svētku dalībnieki svētdien dosies gājienā, skanēs atklāšanas koncerts, sāksies gadatirgus
Svētdien, 2. jūlijā, – XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku trešajā dienā – visas dienas garumā no Brīvības laukuma līdz Dailes teātrim notiks svētku gājiens, vēlāk vakarā izskanēs dalībniekiem veltīts atklāšanas koncerts. Savukārt Vērmanes dārzā darbu sāks tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumu gadatirgus, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.
VIDEO: «Koru karos» uzvaru svin – «Erelbe», «Graidi», «Venda» un «Kamēr...»
(papildināts)
VIDEO: «Koru karos» uzvaru svin – «Erelbe», «Graidi», «Venda» un «Kamēr...» (papildināts)
Sestdien, 1. jūlijā, Dziesmu svētku koru konkursa finālā "Koru kari" noskaidroti labākā kora titula un Lielās balvas ieguvēji. Lielo balvu saņēma koncertorganizācijas "Ave Sol" jauniešu koris "Kamēr..." jaukto koru grupā, Ventspils Kultūras centra sieviešu koris "Venda" sieviešu koru grupā, Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" vīru koris "Graidi" vīru koru grupā un Rīgas Latviešu biedrības senioru koris "Erelbe" senioru koru grupā.
Dziesmu svētku noslēguma sadziedāšanās naktij radīta digitāla dziesmu grāmata
Dziesmu svētku noslēguma sadziedāšanās naktij radīta digitāla dziesmu grāmata
Svinot XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII deju svētkus un atzīmējot Dziesmu svētku tradīcijas 150 gadus, par tradīciju kļuvusī sadziedāšanās nakts pēc noslēguma koncerta Mežaparkā būs veltīta latviešu tautasdziesmām un krāšņajiem Latvijas novadiem. Šim notikumam radīta digitāla dziesmu grāmata – karaoke ar tautasdziesmu vārdiem, informēja svētku rīkotāji.
FOTO: Talants, darbīgums un radošums tautas lietišķās mākslas izstādē «Mēs»
FOTO: Talants, darbīgums un radošums tautas lietišķās mākslas izstādē «Mēs»
Jau tradicionāli – ļoti skaists un krāšņs akcents – Dziesmu svētku laikā ir tautas lietišķās mākslas izstāde. Šogad tai dots nosaukums "Mēs", un no sestdienas, 1. jūlija, tā apskatāma angārā, kas atrodas Sporta ielā 2. Izstāde ir gan saturiski, gan skaitliski ļoti vērienīga, tajā piedalās 1300 autoru ar vairāk nekā 3000 darbiem. Tie ir audēji, rokdarbnieki, pinēji, rotkaļi, kokgriezēji un keramiķi. Īsts mākslas darbs ir katrs izstādes eksponāts, un arī pati izstāde kopumā ir kā vienots, meistarīgs mākslas darbs, ko radījusi izcila profesionāļu komanda.
No Dziesmu svētku koncerta uz dzemdību namu – iepriekšējos svētkos dzimušajiem Sigvardam un Austrai...
No Dziesmu svētku koncerta uz dzemdību namu – iepriekšējos svētkos dzimušajiem Sigvardam un Austrai pieci gadi
Pirms pieciem gadiem, kad Dziesmu svētku noslēguma koncertā skanēja Latvijas himna, ar skaļu brēcienu pasaulei sevi pieteica Sigvards. Citā dzemdību zālē pasaulē nāca Austra. Mazuļi, kuru mammas Rīgas Dzemdību namā ieradās no sava kora un skatītāju rindām. Tik bērniem bagāti svētki vēl nebija piedzīvoti! Nu Dziesmu svētku bērni ir paaugušies un svin savu piekto dzimšanas dienu. Tā atkal iekrīt tieši noslēguma koncerta laikā.