Ilze Kraukle

Ilze Kraukle

LSM.lv autore

Taku skrējēja, dvīņu mamma un fotogrāfe, kas interesējas par augu valsts uzturu. Dzīvo Provansā.


Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Fotorecepte. Spānijā iecienīti cepumiņi – vajadzēs vien dažas sastāvdaļas
Fotorecepte. Spānijā iecienīti cepumiņi – vajadzēs vien dažas sastāvdaļas
Mantecado cepumu izcelsme meklējama Spānijā, kur tradicionāli tie gatavoti, izmantojot cūkgaļas taukus, taču mūsdienās biežāk tos aizstāj ar eļļu. Šo cepumu pagatavošanā var izlīdzēties ar vien trīs sastāvdaļām – eļļu, miltiem un cukuru, kas savukārt nozīmē, ka ar šiem cepumiem var droši cienāties arī vegāni.
Latvietis bez dillēm? Ko savos mazdārziņos audzē tautieši ārzemēs
Latvietis bez dillēm? Ko savos mazdārziņos audzē tautieši ārzemēs
Dzīvojot Latvijā, var šķist pašsaprotami iziet dārzā un saplūkt dilles, ēst ogas no krūma un rudenī piedalīties kartupeļu talkās. Ja pašiem nav sava dārziņa, tad mūsu vecākiem, vecvecākiem vai draugiem ir, un viņi mūs apgādā ar kabačiem, puķēm un citām dārza veltēm arī tad, ja nemaz to nelūdzam. Bet kas notiek tad, kad pārceļamies dzīvot prom no dzimtenes un šīs tik ierastās mazdārziņu kultūras? LSM.lv sarunājās ar piecām latvietēm Francijā un Lielbritānijā.
Fotorecepte. Lazanja ar lēcām gaļas vietā
Fotorecepte. Lazanja ar lēcām gaļas vietā
Šajā lazanjā izmantoju lēcu Boloņas tipa mērci, ko parasti pagatavoju ēšanai ar makaroniem. Izrādās, ka tā perfekti der arī lazanjai. Papildus vēl pagatavoju vegānisko bešamela mērci, un voilà, sanāca garda, sātīga un sulīga lazanja, kuru ar kāru muti ēda arī bērni.
«Ganu pīrāgs» bez gaļas jeb saldā kartupeļa sacepums
«Ganu pīrāgs» bez gaļas jeb saldā kartupeļa sacepums
Klasiskajā versijā šajā sacepumā liek parastos kartupeļus, bet var pagatavot arī ar batāti jeb saldo kartupeli. Sildošs, barojošs un veselīgs ēdiens, kas gan glīti izskatās uz galda, gan labi noder viesu un ģimenes pabarošanai.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd