VIDEO: Labdarības maratona «Dod pieci!» atklāšana
(papildināts)
VIDEO: Labdarības maratona «Dod pieci!» atklāšana (papildināts)
Ar trīs Latvijas Radio 5 dīdžeju simbolisku ieslēgšanos speciāli izbūvētā stikla studijā Doma laukumā piektdien, 16. decembrī, plkst. 08.05 sācies septiņu dienu labdarības maratons "Dod pieci!", kura laikā tiek vākti ziedojumi Ukrainas bēgļu bērniem Latvijā.
Saldus novada biedrības rūpju lokā – ukraiņu bērni Latvijā un arī kara izpostītajā Ukrainā
Saldus novada biedrības rūpju lokā – ukraiņu bērni Latvijā un arī kara izpostītajā Ukrainā
Ukrainas kara bēgļiem šogad aktīvi palīgā devušās Latvijas nevalstiskās organizācijas un biedrības, kam jau iepriekš bija uzkrāta pieredze, atbalstot cilvēkus, kas nonākuši grūtībās. Viena no tām – "Mūsu ligzda" Saldus novada Ezerē. Biedrības vadītāja Raina Boguža ir mamma pieciem bērniem un vecmāmiņa pieciem mazbērniem, bet tagad viņas rūpju lokā nonākuši arī ukraiņu bērni Latvijā un pat bērni kara izpostītajā Ukrainā.
Ukrainas bēgļiem Latvijā aizvien ir grūti atrast dzīvesvietu. Daudzbērnu mammas Antoņinas stāsts
Ukrainas bēgļiem Latvijā aizvien ir grūti atrast dzīvesvietu. Daudzbērnu mammas Antoņinas stāsts
Lai gan ar Ukrainas kara bēgļu uzņemšanu Latvijai ir gandrīz gadu ilga pieredze, diemžēl aizvien ļoti daudziem bēgļiem lielākās grūtības sagādā tieši dzīvesvietas atrašana. Īpaši, ja ģimenē aug vairāki bērni. Situāciju vēl vairāk pasliktina tas, ka lēmumus par atbalsta sniegšanu kara bēgļiem politiķi pieņem vien īstermiņā, patlaban panākot vienošanos par primārā atbalsta sniegšanu tikai līdz nākamā gada vasarai, kas rada pastāvīgu neziņu un bailes.
23 ukraiņu bēgļi raduši pajumti bijušajā pansionātā «Senliepas»; bērniem trūkst silta apģērba un apa...
23 ukraiņu bēgļi raduši pajumti bijušajā pansionātā «Senliepas»; bērniem trūkst silta apģērba un apavu
Rembates pagasta bijušā veco ļaužu pansionāta "Senliepas" telpās dzīvo 18 pieaugušie un pieci bērni no Ukrainas. Viņi šeit izveidojuši sava veida komūnu un darbu dalīšanu, stingri nosakot, kas katram jādara. Vietējā pašvaldībā atzina, ka ukraiņiem visvairāk pietrūkst lietu bērniem, piemēram, vajadzīgs silts apģērbs lielākiem bērniem, bet biezeņi un pamperi – pašiem mazākajiem.
Simtiem ukraiņu bērnu Latvijā ir bez vecākiem. Pusaudžu Aņas un Darjas stāsts
Simtiem ukraiņu bērnu Latvijā ir bez vecākiem. Pusaudžu Aņas un Darjas stāsts
Kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā ārkārtas aizbildnība piešķirta gandrīz 1000 bērniem, kuri patvērumu raduši Latvijā. Bēgļu kustība gan ir mainīga, daļa bērnu aizbrauc, vēl citi šeit ir sasnieguši pilngadību. Līdz ar ko pašlaik ukraiņu bērnu skaits, kas Latvijā dzīvo bez saviem vecākiem, ir tuvu sešiem simtiem. Sižetu sērijā "Kara bērni" Latvijas Televīzija (LTV) tikās ar divām pusaudzēm, kuras šeit bez vecākiem dzīvo jau deviņus mēnešus.
LTV pārraidīs labdarības maratona «Dod pieci!» norises un aktualizēs Ukrainas kara bēgļu bērnu probl...
LTV pārraidīs labdarības maratona «Dod pieci!» norises un aktualizēs Ukrainas kara bēgļu bērnu problēmas
Atbalstot sabiedrisko mediju labdarības maratona "Dod pieci!" šī gada tēmu un palīdzības sniegšanu ukraiņu bēgļu bērniem Latvijā, Latvijas Televīzijā (LTV) no 16. līdz 22. decembrim pārraidīs translācijas no stikla studijas Doma laukumā, labdarības koncerta tiešraidi, kā arī aktualizēs Ukrainas tēmu raidījumos un dokumentālos stāstos.
Cenšas paši iekārtot savu dzīvi. Kara dēļ Alūksnē nonākušie ukraiņi atver kafejnīcu
Cenšas paši iekārtot savu dzīvi. Kara dēļ Alūksnē nonākušie ukraiņi atver kafejnīcu
Alūksnē ir bagātīgi sasnidzis, un nelielajā divstāvu ēkā Parka ielā rosību nemana. Sākumā pat šķiet, vai neesam sajaukuši adreses, bet, ieejot pa ārdurvīm, no nākamajām durvīm pretī smaida divi mikimauši un Ziemassvētku vecītis. "Citra" - tā ir  kafejnīca, kur saimnieko Marija Koņahina, divu bērnu mamma no Dņipro. Viņa un pārējās mammas no Ukrainas šeit dara visu, gatavo ukraiņu ēdienus, pasniedz tos un mācās latviski.
Tik daudz gaismas un elektrība jebkurā laikā: Ukrainas bērni atgūstas Rīgā
Tik daudz gaismas un elektrība jebkurā laikā: Ukrainas bērni atgūstas Rīgā
Tik daudz gaismiņu, tik silts telpās un ir elektrība, kuru drīkst ieslēgt jebkurā laikā - tādi pirmie iespaidi par Rīgu ir 20 bērniem un jauniešiem no Ukrainas lielākās bērnu slimnīcas, kuri sākuši rehabilitācijas kursu Latvijā. Visi šie pacienti ir no Krievijas okupētajām teritorijām, tāpēc psihologi uzsver, ka vairāk par dažādām nodarbībām bērniem vajag izgulēties un atpūsties no kara tuvuma.
«Dod pieci!» labdarības izsolēs šogad – privāts kino seanss, treniņš ar olimpiskajiem čempioniem, re...
«Dod pieci!» labdarības izsolēs šogad – privāts kino seanss, treniņš ar olimpiskajiem čempioniem, repa artefakti
Sabiedrisko mediju labdarības maratonā "Dod pieci!" sākušās labdarības izsoles, kurās tiks piedāvātas unikālas lietas, kas pieder Latvijā un pasaulē zināmiem cilvēkiem, kā arī dažādi piedzīvojumi un notikumi, ko nekur citur nevar iegādāties. Labdarības izsolēs iegūtie līdzekļi tiks ziedoti ukraiņu bēgļu bērnu atbalstam Latvijā. Pagājušā gadā "Dod pieci!" tika savākta līdz šim lielākā summa labdarības izsolēs – teju 25 000 eiro.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd