VUGD pārstāve Agrita Vītola zina stāstīt, ka izsaukumi par piedegušu ēdienu parasti ir pēcpusdienā, vakarpusē un pat naktī.
“Kad cilvēki ir atgriezušies no darba, iespējams, ir noguruši, uzlikuši uz plīts gatavoties vai sildīties ēdienu, aizgājuši uz blakus istabu un nav pamanījuši, ka ēdiens ir jau izraisījis ugunsgrēku. Var būt pat gadījumi, kad cilvēks ir aizmidzis, jo gadījumos, kur ir cietušie, cietušie tiek atrasti, guļot gultā. Kodīgie dūmi jau ir aizpildījuši dzīvokli un jau ir nonākuši kāpņutelpā, kur, visticamāk, to pamana kaimiņi un izsauc glābējus,” pastāstīja Vītola.
Parasti šādos gadījumos glābēji konstatē, ka mājvietā nav uzstādīta dūmu detektora, kas būtu laikus signalizējis par briesmām. Atgādinām, ka no šī gada visos mājokļos obligāti jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem.
“Šādos gadījumos dūmu detektors būtu tas, kas savlaicīgi brīdinātu par izcēlušos ugunsnelaimi un dotu iespēju izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus,” norādīja Vītola.