Žurnālisti rosina ieviest vairāk ekonomisko sankciju pret Krieviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 4 mēnešiem.

Pret Krieviju jāievieš vairāk ekonomisko sankciju, kā arī jāizslēdz no Eiropas Padomes un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), Latvijas Televīzijas raidījumā „Skats no malas” pauda žurnālisti.

Laikraksta „Neatkarīgā” galvenā redaktore Anita Daukšte norādīja, ka daudz lietderīgākas par dažādiem asiem paziņojumiem būtu mērķētas ekonomiskās sankcijas, kas ir vērstas pret Krievijas biznesa vides lielākajiem spēlētājiem. Tāpat situācija Ukrainā ir novedusi pie tā, ka ir  jāpārskata līdzāspastāvēšanas principi, kas pasaulē pastāv.

Arī Latvijas Televīzijas žurnāliste Inga Spriņģe piekrīt, ka jābūt vairāk ekonomiskām sankcijām: „Jāizveido tādas sankcijas – ja sit vienam, tad arī tev pašam atnāk atpakaļ un sāp. Piemēram, sankcijas, ko vērš, ne tikai kaitē Anglijai, jo viņai vairs nenāks bagāto krievu nauda, bet arī pašai Krievijai tas nāk atpakaļ [..], lai saprot, ka abi finansiāli no tā cietīs, ja pieņemam, ka nauda valda pār pasauli.”

Savukārt raidījuma vadītājs Kārlis Streips uzskata, ka papildu mērķētām ekonomiskām sankcijām Krieviju vajadzētu vismaz uz laiku izslēgt no Eiropas Padomes (EP) un EDSO, jo abas organizācijas ir par mieru un cilvēktiesībām, bet „Krievija ir pierādījusi, ka tai tas viss ir pilnīgi pie kājas”.

Šim ierosinājumam gan nepiekrita Daukšte, uzsverot, ka izslēgšana no EP un EDSO pilnībā atraisīs Krievijai rokas. „Šobrīd ir jāatbild uz diviem jautājumiem - vai un kā ir apturams [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins un kā var palīdzēt Ukrainai? Kamēr nebūs atbildes uz otro jautājumu, situācija paliks neskaidra. Attiecībā uz Putinu – vai viņš apstāsies Krimā?” vērtēja Daukšte.

Savukārt žurnāliste Alla Petropavlovska atzina, ka ar šausmām skatās uz esošo situāciju Ukrainā un Krimā: „Man riebjas jebkuras ģeopolitiskas spēles, jo tās ir spēles ar cilvēkiem kā ar šaha figūriņām un cilvēki kā vērtība vispār nepastāv.”

Žurnālisti arī uzsvēra Latvijas mediju nozīmi, atspoguļojot notikumus saistībā ar Ukrainu, kā arī gaidāmos pasākumus Latvijā. Spriņģe uzsvēra, ka arī Latvijā notiek radikalizēšanās caur kultūru un nevalstiskajām organizācijām.

„Tagad mēs redzam [Krievijas maigās varas] augļus, tagad Krievija viņus [prokrieviskās organizācijas] izmantos, lai viņi nāktu ārā un paustu to, ko vēlas Krievija,” uzsvēra Spriņģe, norādot uz mediju atbildību skatīt šīs aktivitātes kontekstā ar notiekošo Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti