Rīta intervija

Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītāja Ilona Spure par situāciju ieslodzījuma vietās

Rīta intervija

ĀM parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukašēviča par jauno diasporas likumu

Rīgas Centrāltirgus vadītājs Artis Druvinieks par tirgus stāvokli, investīcijām, attīstību

Vidzemes tirgū vēlas līdzīgi kā Āgenskalnā piedāvāt nomu uz 30 gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai piesaistītu nomnieku, Vidzemes tirgū vēlas līdzīgi kā Āgenskalna tirgū panākt, ka iespējams piedāvāt nomu uz 25 vai 30 gadiem, intervijā Latvijas Radio stāstīja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" vadītājs Artis Druvinieks.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik Centrāltirgus teritoriju nomā no Rīgas domes un apakšnomnieks no viņiem. Šāda sistēma, pēc Druvinieka teiktā, nespēj piesaistīt nevienu nopietnu uzņēmēju, kurš būtu gatavs investēt teritorijas attīstībā.

Pašlaik esot iespēja panākt, ka Centrāltirgus varētu Vidzemes tirgu iznomāt uz 12 gadiem, bet arī tas esot pārāk īss laiks.

Ja teritorijai nomnieks netiks atrasts, Centrāltirgum padomā ir sadarbība ar kādu banku.

Vidzemes tirgū aprīļa beigās beidzot noslēgta absurdā situācija, kad būves tirgus teritorijā piederēja trešajām personām. Druvinieks uzsvēra, ka pagājuši astoņi gadi, tiesājoties par īpašumiem, kā arī tos nopērkot. Pērn tikusi izpirkta lielākā būve, un 20.aprīlī notikusi vienošanās ar īpašnieku par pēdējo ēku.

Druvinieks uzsver, ka Vidzemes tirgū joprojām notiks tirdzniecība, tomēr paredzēts rīkot arī dažādus pasākumus, kā arī nodrošināt ēdināšanu, lai tirgus piesaistītu klientus.

Druvinieks ir pārliecināts par tirgus iespējām nākotnē, jo, pēc viņa teiktā, "atdzimst viss rajons, un šo mirkli nevajadzētu palaist garām".

KONTEKSTS:

Līdzīgi kā Āgenskalna tirgus arī Brīvības ielā divu hektāru platībā esošais Vidzemes tirgus ir tuvu kritiskam stāvoklim. Līdz nākamā gada beigām tirgus nomnieks ir firma «Kaufmann Concepts».  Šī firma nav izpildījusi pienākumu un izstrādājusi jēdzīgu Vidzemes tirgus attīstības koncepciju. Tā vietā Centrāltirgus pats pērn un šogad novērsis bīstamību dažās ēkās.

Centrāltirgus plāns paredz Vidzemes tirgu vispirms iegūt sev un tad uz ilgu laiku iznomāt privātfirmai.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti