Tiesa izbeidz «Rīgas kuģu būvētavas» maksātnespējas lietu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa trešdien izbeigusi kuģu būves un remonta uzņēmuma "Rīgas kuģu būvētava" maksātnespējas lietu, pastāstīja tiesas pārstāve Una Zīrāka.

Viņa informēja, ka tiesa trešdien izbeigusi tiesvedību par "Rīgas kuģu būvētavas" maksātnespēju pēc kompāniju "Morski Tehnolgii", "Volks" un "En serviss" pieteikumiem, savukārt tiesvedība pēc uzņēmumu "ASK" un "Komandor" iesniegumiem izbeigta 19.maijā.

Tāpat tiesa trešdien apstiprināja mierizlīgumu starp "Rīgas kuģu būvētavu" un "Morski Tehnologii", savukārt pārējās kompānijas savus pieteikumus bija atsaukušas.

Kompānijas, kuras bija tiesā iesniegušas "Rīgas kuģu būvētavas" maksātnespējas pieteikumus, pārmeta uzņēmumam, ka tas tiem ir parādā par veiktajiem darbiem.  

Savukārt "Rīgas kuģu būvētavas" pārstāvji iepriekš vairākkārt informējuši, ka tikai audita rezultāti apliecinās, vai apakšuzņēmēju prasības ir pamatotas, vai darbi patiešām ir izpildīti, paveikti kvalitatīvi un termiņā, proti, vai apakšuzņēmēji godprātīgi izpildījuši līguma nosacījumus.

"Rīgas kuģu būvētavas" vadība arī informējusi, ka uzņēmuma valdes loceklis Igors Komarovs zaudēja amatu, kā arī vairākas amatpersonas ir atstādinātas no pienākumu pildīšanas saistībā ar aizdomām par pieļautām nelikumībām. Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde saistībā ar amatpersonu iespējami prettiesisku rīcību, apstiprinot samaksu apakšuzņēmēju sabiedrībām par neveiktiem darbiem, ir ierosinājusi kriminālprocesu.

Kompānija "Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā un ir viens no lielākajiem šādiem uzņēmumiem Baltijas jūras piekrastē. Kompānijas akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas ietilpst koncernā "Eiroholdings".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti