«Rīgas satiksme» prasīs piedzīt zaudējumus no bijušajiem valdes locekļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

SIA "Rīgas satiksme" vadības pārstāvji vienojušies celt prasību pret bijušajiem valdes locekļiem.

Precizējums

Precizēts - lēmumu pieņēma uzņēmuma vadība, nevis dalībnieku sapulce.

Lēmums pieņemts, balstoties uz auditorkompānijas SIA "Ernst & Young Baltic", zvērinātu advokātu biroja "Novius", kā arī juridiskā birojs AS "BDO Latvija" atzinumiem.

Dalībnieku sapulce uzdeva uzņēmuma padomei trīs mēnešu laikā nodrošināt prasības celšanu un turpmāko procesa vadību.

Prasības celšanas ietvaros padomei būs jāizvērtē tās rīcībā esošā informācija, jānosaka iespējamais zaudējumu apmērs un personas, pret kurām atbilstoši likumam jāceļ prasība par zaudējumu atlīdzību.

Kā apstiprināja "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētājs Ainārs Ozols, padome tiešām apņēmusies trīs mēnešu laikā sagatavot prasību, kurā precīzi naudas izteiksmē būs aprēķināti nodarītie zaudējumi un tas, kuri cilvēki bijuši atbildīgi par lēmumu pieņemšanu un tamlīdzīgi.

Taujāts, vai, viņaprāt, šādu prasību izdosies sagatavot, Ozols atbildēja apstiprinoši.

"Es domāju, ka to beigās lems tiesa, vai prasība bija pamatota vai ne, bet no tiem materiāliem, kas mums ir, mēs redzam, ka procesu sākt ir pamats," sacīja Ozols.

Konkrētu prasības summu gan pagaidām noteikt vēl nav iespējams, viņš teica.

KONTEKSTS:

Jautājums par vēršanos pret bijušo valdi bijušo domnieku un sabiedrības vidū uzvirmoja pēc tam, kad pēc korupcijas skandāla par trim transportlīdzekļu iepirkumiem no amatiem 2018.gada izskaņā atkāpās visa "Rīgas satiksmes" valde.

Pēc tam uzņēmuma darbības auditā tika konstatēts, ka valde vairāku gadu garumā pieņēmusi vairākus nesaimnieciskus un izšķērdīgus lēmumus. Piemēram, auditā konstatēts, ka gada laikā aptuveni sešus miljonus eiro zaudējumus radījis "Rīgas satiksmes" un SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme" 2018.gadā noslēgtais sadarbības līgums, kā arī 3,7 miljoni eiro zaudēti, noslēdzot iepirkumu par degvielas piegādi.

Pārmetumi veltīti arī par sadarbību ar SIA "Rīgas karte" un virkni citu līgumu.

Tobrīd valdi vadīja Leons Bemhens, bet līdz ar viņu no amatiem atkāpās arī Emīls Jakrins, Larisa Loskutova (S), Andrejs Požarnovs ("Gods kalpot mūsu Latvijai"), kā arī partijas "Gods kalpot Rīgai" biedre Inese Švekle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti