Rīgas brīvostas pārvaldnieku meklēs atklātā konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas brīvostas valde trešdien, 22.februārī, vienojās sludināt atklātu konkursu uz Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatu, kuru 10.martā atstās ilggadējais ostas vadītājs Leonīds Loginovs.

Līdz 1.martam plānots izveidot brīvostas pārvaldnieka atlases nominācijas komisiju, informēja ostas valdes priekšsēdētāja, Rīgas vicemēra Andra Amerika padomnieks Mareks Gailītis.

Tās sastāvā paredzēts iesaistīt Satiksmes, Ekonomikas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Finanšu ministrijas pārstāvjus, divus Rīgas pašvaldības pārstāvjus un brīvostas pārstāvi, kā arī pieaicināt valdības sociālos un sadarbības partnerus. Komisijas vadību plānots uzticēt Satiksmes ministrijas deleģētajam pārstāvim.

Saskaņā ar Rīgas brīvostas likumu ostas pārvaldes izpildaparātu vada ostas pārvaldnieks, ko amatā ieceļ un no amata atbrīvo ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru.

Ameriks trešdien LTV “Rīta panorāmai” sacīja, ka konkursa kārtība neierobežos iespējas pieteikties arī ārzemniekiem, bet būs jāizpilda likuma noteiktās prasības pēc valsts valodas zināšanām.

Viņš pauda pārliecību, ka arī Latvijā ir pietiekami daudz cilvēku, kas var pretendēt uz šo amatu, vai arī ārzemēs strādājoši kompetenti latvieši.

Ameriks uzsvēra, ka pats būtiskākais būs pretendentu profesionalitāte, pārvaldniekam būs jāstrādā ar uzņēmējam gan no Krievijas, gan no Ķīnas, gan no Indijas, tāpēc svarīgākais nebūs sakari ar Krieviju, bet gan valodu zināšanas.

Ameriks arī noraidīja medijos izskanējušo pieļāvumu, ka par brīvostas pārvaldnieku varētu kļūt jurists Mārtiņš Ziemanis. Ameriks pauda, ka Ziemanis ostā strādā tikai trīs mēnešus un tas ir “pārāk īss laiks, lai spertu nākamo soli”.

Ostas valdes priekšsēdētājs cer, ka konkursam pietieksies iespējami vairāk spēcīgu kandidātu: "Cilvēki jau šodien ir informēti par to, kuriem šāda iespēja ir, un es domāju, ka viņi var gatavoties piedāvāt savus pakalpojumus. Mēs esam ļoti atvērti šobrīd. Es teiktu, ka mēs ļoti labprāt sagaidītu pēc iespējas vairāk kandidātu, kurus varētu vērtēt, un es pieļauju, ka visa sabiedrība tam sekos līdzi. Šodien nav kaut kāda viena izteikta līdera, kurš nu tagad varētu šo amatu ieņemt. Vismaz es tādu nezinu. Pa trim mēnešiem mums vajadzētu, ņemot vērā šo procedūru, ka tas vēl ir jāsaskaņo ar satiksmes ministru, pie kaut kāda kopsaucēja nonākt."

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Andris Ameriks
00:00 / 00:39
Lejuplādēt

Turklāt ostas pārvaldniekam jābūt arī kuģošanas un jūras speciālistam, jo viņam zināmos apstākļos jāspēj aizvietot ostas kapteiņu dienestu, un diez vai jurists vai finansists kvalificētos šim amatam, pauda Ameriks.

Jau ziņots, ka Rīgas brīvostas pārvaldes vadītājs Leonīds Loginovs 25.janvārī iesniedzis atlūgumu, lūdzot sevi atbrīvot no darba ar 10.martu. Viņš to pamatoja ar to, ka no decembra divdesmitajiem datumiem ir oficiāls pensionārs un uzskata, ka ir pienācis laiks doties pelnītā atpūtā. Atlūgums pieņemts.

Loginovs Rīgas brīvostu ir vadījis kopš 1998. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti