Prokuratūra turpinās procesu pret «Moduls Engineering»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tā dēvētās “būvnieku lietas” izmeklēšanas ietvaros Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra šonedēļ pieņēmusi lēmumu par pirmstiesas procesa turpināšanu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu vienam no lielākajiem Latvijas būvuzņēmumiem - SIA “Moduls Engineering” (iepriekš - “Moduls-Rīga”). Process nodots lietvedībai prokurorei.

Pieņemtā lēmuma būtība ir līdzīga kā apsūdzības uzrādīšana fiziskai personai. Uzņēmumu tur aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” iepriekš ziņoja, ka izmeklētāju ieskatā nodarīto zaudējumu summa ir 102 958 eiro. Tā veidojusies 2013. gadā, darījumos ar divām firmām – “Baltijas Būvkompānija” un “Baltijas tranzīta kompānija”.

“Moduls Engineering” iepriekš “De facto” norādīja, ka gadījumā, ja būs pamats uzskatīt, ka notikusi tikai daļēja nodokļu nomaksa, vērsīsies Valsts ieņēmumu dienestā (VID), lai konkrēto situāciju risinātu. Šis process izdalīts no tā dēvētās “būvnieku lietas”.

Paredzams, ka tuvākā pusgada laikā Nodokļu un muitas policijas pārvalde prokuratūrai nosūtīs procesus pret vēl četriem būvuzņēmumiem. Kopējā zaudējumu summa varētu būt aptuveni pusotrs miljons eiro. Gan “Moduls Engineering”, gan pārējie četri uzņēmumi ir ieguvuši tiesības strādāt ar virkni valsts un pašvaldību objektu.

KONTEKSTS:

“De facto” iepriekš vēstīja, ka “Moduls Engineering” tagad pastarpināti pieder bijušā līdzīpašnieka Māra Martinsona senu paziņu - Ņikuļinu ģimenei, bet laikaposmā, kurā VID ieskatos radušies nenomaksātie nodokļi, Martinsons bija arī uzņēmuma amatpersona: valdes loceklis un priekšsēdētājs.

Martinsons notikušo pēc būtības nekomentē: “Par šādu “Moduls Engineering” lietas virzību es uzzināju no Jums, tāpēc nevaru neko komentēt. Nav man zināmi nekādi faktiskie apstākļi saistībā ar šo jautājumu.”

Jau pavisam drīz – tuvākā pusgada laikā - prokuratūrai paredzēts nodot pret vēl četriem uzņēmumiem sāktos procesus par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu. “De facto” zināms, ka šie uzņēmumi ir “Lucidus” jeb bijušais “Moduls Interjers”,  “Velve”, Volts-1” un “Evopipes”. Kopējie zaudējumi aplēsti vairāk nekā pusotra miljona eiro apmērā. VID izmeklēšana ir par laika posmu starp 2012. un 2014. gadu. Tolaik Martinsons bijis vairāku minēto uzņēmumu valdē: “Moduls Rīga”, “Moduls Interjers”, “Evopipes”, kā arī  tieši vai pastarpināti redzams starp vairāku minēto uzņēmumu līdzīpašniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti