Pērn rūpniecības produkcijas apjoms samazinājies par 0,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2014.gadā salīdzinājumā ar gadu iepriekš rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati. To ietekmēja produkcijas apjoma kritums apstrādes rūpniecībā par 0,1% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē – par 6,6%. Savukārt ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija pieaugums par 3,2%.

2014.gadā, salīdzinot ar 2013.gadu, ražošanas apjoma kritumu apstrādes rūpniecībā ietekmēja produkcijas ražošanas samazinājums metālu ražošanas nozarē par 49,3%, tostarp:

  • iekārtu un ierīču remonta un uzstādīšanas nozarē (tai skaitā kuģu un laivu, dzelzceļa transporta remonts un apkope) par 25%
  • apģērbu ražošanas nozarē – par 16,6%
  • dzērienu ražošanas nozarē – par 10,2%.

Arī tekstilizstrādājumu ražošanas, farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanas un citu transportlīdzekļu ražošanas nozarēs produkcijas apjoms saruka.

Savukārt pēc īpatsvara lielākās apstrādes rūpniecības nozares uzrādīja produkcijas apjoma pieaugumu:

  • kokapstrādes nozare – par 7,1%
  • gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozare, izņemot mašīnas un iekārtas –  par 2,4%
  • pārtikas produktu ražošanas nozare – par 1,8%.

Kāpums bija arī datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 61,2%, ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē – par 11,5%, kā arī mēbeļu ražošanas nozarē – par 9,8%.

2014.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar trešo ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 0,7%:

  • ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē samazinājums par 0,9%
  • elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē – pieaugums par 3,6%
  • apstrādes rūpniecībā palika iepriekšējā ceturkšņa līmenī.

Pērn ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2013.gada ceturto ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 0,7%, ko ietekmēja produkcijas samazinājums apstrādes rūpniecībā  par 1,7%. Savukārt pieaugums par 2,8% bija elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 0,2%.

2014.gada decembrī, salīdzinot ar novembri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 0,2%, tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 1,4%. Bet kritums par 4,7% bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 1,8%.

2014.gada decembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada decembri, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 0,5%, tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 2,8% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 4,3%. Bet produkcijas apjoma pieaugums par 6,9% bija elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti