Opozīcija nobloķē ieceri Vidzemes tirgu iekļaut Rīgas centrāltirgus pamatkapitālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Opozīcijas deputātiem nepiedaloties balsojumā, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien, 11.jūnijā, nespēja pieņemt lēmumu par Vidzemes tirgus iekļaušanu kapitālsabiedrības «Rīgas centrāltirgus» pamatkapitālā.

ĪSUMĀ:

  • Burovs uzskata, ka Vidzemes tirgus tradicionālajā veidolā nespēs pastāvēt.
  • Centrāltirgus valdes loceklis uzskata, ka vasarā tirgotāju ir pietiekami daudz.
  • Vidzemes tirgus teritorijā līdzās tirgum varētu būt arī autostāvvieta.
  • Opozīcija bažījas, ka centrāltirgus motīvi Vidzemes tirgus iekļaušanai tā pamatkapitālā nav tīri.

Domniekus nepārliecināja tirgus vadības argumenti, kādēļ tieši tagad jāpalielina Centrāltirgus saimniecība. Daļai deputātu ir bažas, ka tādējādi tiekot risinātas iespējamas centrāltirgus maksātspējas problēmas.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") atzīst, ka Vidzemes tirgum tradicionālajā veidolā nākotnes nebūs. Savukārt centrāltirgus valdes loceklis Kaspars Zauls uzskata, ka vasarā aktivitāte tirgū ir pietiekama.

"Piena paviljona ir tirgotāji, kas tirgojas ar gaļas un piena produktiem," piemēru sniedza Zauls.

Rīgas centrāltirgus valdes loceklis Kaspars Zauls par Vidzemes tirgu
00:00 / 00:25
Lejuplādēt
Iepazīstinot ar Vidzemes tirgus attīstības plāniem, centrāltirgus valdes loceklis Kaspars Zauls skaidroja, ka šogad plānots nojaukt liekās ēkas, bet tikai līdz nākamajam pavasarim būšot gatavi trīs Vidzemes tirgus atdzīvināšanas scenāriji.

Pirmais no tiem paredz nomas tiesības piešķirt uz 30 gadiem, līdzīgi kā tas bija Āgenskalna tirgus gadījumā. Otrais scenārijs ir, ka Vidzemes tirgu attīsta Rīgas centrāltirgus. Savukārt trešais variants paredz sadarbības iespējas -  centrāltirgus saimnieko daļā teritorijas, bet kaut kādu platību nodod investora pārziņā. Tieši pēdējais variants tiek minēts kā reālākais, un daļā Vidzemes tirgus varētu izveidot mašīnu stāvvietas. To atzīst arī komitejas vadītājs Burovs.

Viņš norādīja, ka neredz iespēju tirgus teritoriju izmantot tikai tirdzniecībai, jo arī lielveikalam šajā vietā, viņaprāt, nebūs pietiekami daudz pircēju.

Zauls skaidroja, ka Vidzemes tirgus iekļaušana pamatkapitālā nepieciešama, lai attīstītu uzņēmējdarbību, radītu interesi un piesaistītu investoru.

Rīgas domes opozīcijas deputāts Viesturs Zeps ("Latvijas attīstībai" ) uzskata, ka nav pietiekami paskaidrots, kāpēc šobrīd Vidzemes tirgus ir jāiekļauj Rīgas centrāltirgus pamatkapitālā.

"Neviena no šīm darbībām, ko viņi prezentēja, nepaģēr, ka ir jābūt tirgum pamatkapitālā," skaidroja Zeps.

Viņš norādīja uz bažām, ka Rīgas centrāltirgus šādā veidā cenšas segt savus zaudējumus.

Rīgas domes īpašuma komitejas deputāts Juris Jurašs (Jaunā konservatīvā partija) intervijā Latvijas Radio pirmdienas rītā pauda bažas, ka patlaban notiek Rīgas tirgu sadale starp divām varas partijām. Proti, ka Āgenskalna tirgus nonācis Rīgas domes Īpašuma departamenta, kuru vada "Gods kalpot Rīgai", valdījumā, bet Vidzemes tirgu grib nodot centrāltirgum, par ko vairāk atbildīga "Saskaņa".

Tirgus vadība gan opozīcijas bažas par finanšu grūtībām noraida, apgalvojot, ka saistību apmēri nepārsniedz likumā atļautos. Domnieki par Vidzemes tirgus nākotni pēc šodien opozīcijas bloķētās sēdes turpinās spriest kādā no ārkārtas sēdēm.

KONTEKSTS:

Līdzīgi kā Āgenskalna tirgus arī Brīvības ielā divu hektāru platībā esošais Vidzemes tirgus ir tuvu kritiskam stāvoklim. Līdz nākamā gada beigām tirgus nomnieks ir firma «Kaufmann Concepts».  Šī firma nav izpildījusi pienākumu un izstrādājusi jēdzīgu Vidzemes tirgus attīstības koncepciju. Tā vietā Centrāltirgus pats pērn un šogad novērsis bīstamību dažās ēkās.

Centrāltirgus plāns paredz Vidzemes tirgu vispirms iegūt sev un tad uz ilgu laiku iznomāt privātfirmai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti