NVA saņemti vairāki kolektīvās atlaišanas pieteikumi no nozarēm, ko ietekmējušas sankcijas pret Krieviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) saņemti vairāki uzņēmumu pieteikumi par kolektīvām atlaišanām. Pārsvarā pieteikumi ir no transporta un loģistikas, kā arī enerģētikas nozares. To intervijā Latvijas Radio atzina NVA direktore Evita Simsone.

Intervija ar Nodarbinātības valsts aģentūras direktori Evitu Simsoni
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Viņa atzina, ka NVA saistībā ar izmaksu kāpumu ļoti uzmanīgi seko līdzi notiekošajam gan Latvijas ekonomikā, gan darba tirgū, un ir novērotas "satraucošas tendences".

"Esam saņēmuši vairākus kolektīvās atlaišanas pieteikumus. Līdz ar to, protams, vērtējam un domājam, kā sniegt efektīvu atbalstu šiem cilvēkiem, kuri zaudēs darba iespējas tuvākajā laikā," teica Simsone.

Pārsvarā kolektīvās atlaišanas pieteikumi saņemti no transporta un loģistikas, kā arī enerģētikas nozares.

"Tās ir nozares, kuras ļoti tieši ietekmē noteiktās sankcijas agresorvalstī [Krievijā]," sacīja NVA vadītāja.

Runājot par Latvijas darba devēju piedāvātajām darba iespējām, Simsone norādīja, ka patlaban lielākais brīvo darba vietu skaits NVA reģistrēts būvniecībā un nekustamo īpašumu nozarē, kā arī informācijas, tehnoloģiju un telekomunikācijas nozarē, kam seko ēdināšana, transporta un loģistikas nozare.

NVA direktore atzina, ka rudens un ziema būs "izaicinošāks" laiks, kad arī ierasti pieaug bezdarba līmenis.

KONTEKSTS: 

24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Putins apgalvoja, ka NATO gatavojas izmantot Ukrainu kā placdarmu agresijai pret Krieviju, lai gan šiem apgalvojumiem nebija nekādu pierādījumu. Ukraina uzskata, ka Putina patiesais mērķis ir iznīcināt Ukrainas valstiskumu un pakļaut šo teritoriju Maskavas kontrolei.

Krievijas agresija pret Ukrainu izraisījusi vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti