«Nordeku» plāno izņemt no biržas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien notiks viena Latvijas lielākajiem pasažieru pārvadātājiem, uzņēmuma "Nordeka" ārkārtas akcionāru sapulce, kurā tiks lemts par vienu jautājumu - uzņēmuma akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, pārtraucot tā kotāciju biržā "Nasdaq Baltic".

Lēmumu par uzņēmuma akciju izslēgšanu no regulētā tirgus pasažieru pārvadātāja "Nordeka" valde pieņēmusi jau vairāk nekā pirms mēneša, un, visticamāk, tas ir saistīts ar uzņēmuma lielāko īpašnieku vēlēšanos nostiprināt savu daļu uzņēmumā.

Kā zināms, lielākais uzņēmuma īpašnieks ir uzņēmējs, "Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis, kuram pieder gandrīz 49 procenti "Nordeka" akciju un kurš janvāra beigās akcijas turpinājis uzpirkt. Papildus tam vēl 42,5 procentus uzņēmuma akciju kontrolē divi akcionāri – Pēteris Ločmelis un Sandra Savicka, kuri, saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, arī ir "Itera Latvija" darbinieki.

Pagājušā gada deviņos mēnešos "Nordeka" strādāja ar deviņu miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8 procentiem vairāk nekā pirms gada, bet uzņēmuma peļņa gandrīz četrkāršojusies līdz 423 tūkstošiem eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti