LMT konsolidētais apgrozījums pērn – 230 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) koncerna apgrozījums pērn saskaņā ar provizoriskajiem datiem bijis 230 miljoni eiro, kas ir par 6,2% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina kompānijas paziņojums.

Koncerna peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) 2019. gadā sasniegusi 74,3 miljonus eiro, kas ir par 9,8% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Savukārt neauditētā peļņa pērn bijusi 28,9 miljoni eiro.

LMT klientu pieslēgumu skaits pagājušajā gadā pārsniedzis 1,31 miljonu. Kompānijā norādīja, ka joprojām strauji pieaug mobilā interneta patēriņa rādītāji – LMT tīklā pārraidīto mobilo datu apjoms gada laikā pieaudzis par 29%. Strauji augot arī LMT viedtelevīzija.

LMT pērn atklāja 5G tīklu, kas, pēc uzņēmumā teiktā, ir būtiskākā tehnoloģiju komponente uzņēmumu, sabiedrību un valstu konkurētspējai ceturtās industriālās revolūcijas laikmetā.

2019. gadā tīkla un tehnoloģiju attīstībā, jaunu pakalpojumu ieviešanā LMT investēja 25 miljonus eiro un aptuveni tādu pašu summu plāno investēt arī šogad. 

Attīstības fokuss tikšot virzīts uz četrām galvenajām jomām – mobilitāte, bezpilotu lidaparātu (dronu) tehnoloģijas, lietu internets, kā arī sabiedrības drošība.

Uzņēmumā atzīmēja, ka tāpat 2019. gadā LMT izaugsmē būtiska loma bija izpētei un attīstībai, LMT kā ekspertam piedaloties dažādos Eiropas projektos, kā piemēram SPARTA, kura mērķis ir Eiropas kiberdrošības stiprināšana, COMP4DRONES, kas fokusējās uz dronu ekosistēmas attīstību, un iMUGS, kas saistīts ar militāro un drošības jomu.

KONTEKSTS:

2018. gadā LMT koncerns strādāja ar 216,228 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 5,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa saruka par 14,8% un bija 28,587 miljoni eiro. Vienlaikus pats LMT 2018. gadā strādāja ar 174,922 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 8,9% un bija 27,954 miljoni eiro, vēsta LETA.

LMT reģistrēts 1992. gada janvārī, un tā pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" (iepriekš Privatizācijas aģentūra).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti