Lauksaimnieki: Lietainais jūlija sākums palīdzējis daļēji atgūties pēc sausuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lietainais jūlija sākums ir palīdzējis daļai lauksaimnieku atgūties pēc sausuma perioda. Ir sākuši atjaunoties zālāji, tāpat arī daļai graudaugu nokrišņi ir palīdzējuši, norādīja Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padomes vadītājs Guntis Vilnītis.

Lielākās problēmas joprojām ir ar vasarāju sējumiem, kuri sausuma dēļ atsevišķās vietās nespēja izdīgt. Tagad pēc lietus sākusies to dīgšana, bet tas notiek pārāk vēlu.

Lietus ir uzlabojis situāciju visā Latvijas teritorijā, un lauksaimnieki cer, ka turpmāk karstuma viļņi mīsies ar lietainām dienām.

Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padomes vadītājs Guntis Vilnītis
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

“Ganības sāk atjaunoties, līdz ar to lopus var sākt vest ganībās. Ir cerības, ka arī parādīsies masa, kuru varēs tālāk ielikt ziemai barošanai.

Kas attiecas uz graudaugiem, tie paaugsies, bet tas graudu skaits vārpā vairāk nepalielināsies. Un, ja šis grauds jau ir neveiksmīgi attīstījies sākuma stadijā, tad graudaugu raža šā vai tā būs zemāka par normālu ražu par 20, 30% vai pat vairāk.

Kas attiecas uz dārzeņiem: ja tas gurķis nokalta, tad no tā nekā nebūs. Uz ogām, ogulājiem un it sevišķi jaunajiem stādījumiem, ja tie nokalta, arī tur nekas nemainīsies. Var rēķināties, ka nākamajā gadā būs jāatjauno stādījumi, lai nodrošinātu normālu struktūru, kāda ir šajos augļu dārzos,” norādīja Vilnītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti