Panorāma

Narkoloģe: Daudzi dzērājšoferi ir alkoholiķi

Panorāma

Panorāma

Piena lauksaimnieki apsver veikalu boikotu

Latvijas piena ražotāji zemo iepirkuma cenu dēļ apsver lielveikalu boikotu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Piena iepirkuma cenu kritumu novērojuši arī Latvijas piena lauksaimnieki, un neapmierinātība briest. To veicina arī tas, ka veikalos piena produktu cenas ir augstas. Lauksaimnieki apsver iespēju arī rīkoties, tostarp pieteikt lielveikalu boikotu, apgalvoja biedrībā  "Zemnieku saeima".

Cenas kritumam trūkst skaidrojuma. Vienlaikus lauksaimnieki vērš uzmanību uz to, ka tirdzniecības vietu plauktos izveidojies augsts ārzemju piena produktu skaits.

"Lauksaimnieki apsver domu, ka mēs droši vien varētu izvēlēties taktiku, ka tiek bloķētas vadošo veikalu tirdzniecības ķēžu noliktavas un bāzes.

Lai parādītu kaut kādā mērā attieksmi, ko veikalu ķēdes rāda pret Latvijas lauksaimniekiem un piena lopkopības sektoru," stāstīja "Zemnieku saeimas" valdes loceklis Mārtiņš Trons.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes locekle Mirdza Feldmane norādīja: "Latviešiem tieši tādas pašas iepirkuma cenas kā lietuviešiem. Tās ir vienkārši dramatiskas, nokritušās par 40–50%, kā kuram. Tas nav nopietni. Ziemas mēnešos! Kāds pārmet, ka vasarā bija ļoti labas piena iepirkuma cenas, tās bija vidējās Eiropas iepirkuma cenas beidzot."

Nozares pārstāvji tiksies ar zemkopības ministru Didzi Šmitu ("Apvienotais saraksts"), taču rīcība tiek gaidīta visas valdības līmenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti