Krievija varētu pārtraukt dabasgāzes piegādi Somijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Krievija varētu pārtraukt piegādāt dabasgāzi Somijai, jo tā atteikusies veikt samaksu rubļos. Jau iepriekš Krievija pārtrauca elektroenerģijas piegādi ziemeļu kaimiņvalstij.

Somijas dabasgāzes uzņēmums “Gasum” informē, ka pastāv paaugstināts dabasgāzes piegādes apturēšanas risks. Uzņēmums lūgs šķīrējtiesu izskatīt strīdu ar Krievijas valsts kompāniju “Gazprom” un vienlaikus meklēs jaunus piegādātājus.

“Gasum” arī informē, ka ir gatavs iespējamam gāzes padeves pārtraukumam un centīsies nodrošināt to saviem klientiem caur cauruļvadu “Balticconnector”.

Somija jau iepriekš panāca vienošanos ar Igauniju par sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izveidi, taču tas sāks darboties tikai pēc kāda laika.

Naktī uz sestdienu Krievijas enerģētikas uzņēmums “RAO Nordic” jau pārtrauca elektroenerģijas piegādi Somijai, jo esot problēmas ar maksājumiem.  

Elektroenerģijas deficītu izdevās novērst ar piegādēm no Zviedrijas, taču tas kārtējo reizi atgādināja par nepieciešamību vairot valsts enerģētisko neatkarību. Zīmīgi, ka strāvas padeves pārtraukums notika laikā, kad Helsinki gatavojas iesniegt oficiālu pieteikumu valsts uzņemšanai NATO.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti